Austrija bēgļu dēļ gatava dislocēt armiju uz robežas ar Itāliju • IR.lv

Austrija bēgļu dēļ gatava dislocēt armiju uz robežas ar Itāliju

11
Foto: Zane Bitere, LETA

Karavīri un četras bruņumašīnas nedēļas nogalē jau nosūtītas uz robežu

Ja nemazināsies nelegālā imigrācija pāri Vidusjūrai, Austrija drīzumā ieviesīs robežkontroli un dislocēs karavīrus uz robežas ar Itāliju, pirmdien paziņoja Austrijas aizsardzības ministrs Hanss Pēters Doskocils.

“Prognozēju, ka robežkontrole ļoti drīz tiks aktivizēta un tiks pieprasīta [bruņoto spēku] palīdzība,” ministra teikto citēja laikraksta “Kronen Zeitung” tīmekļa vietne. Doskocils uzsvēra, ka šāds solis būs “nepieciešams, ja pieplūdums Itālijā nemazināsies”.

Laikraksts vēstīja, ka 750 karavīri un četras bruņumašīnas nedēļas nogalē jau nosūtītas uz robežu.

Austrija 2015.gadā ieviesa robežkontroli uz robežas ar Ungāriju, un nepieciešamības gadījumam sagatavojusi žogus arī uz robežas ar Itāliju.

Šogad Vidusjūrā uzņemti un Itālijā nogādāti vairāk nekā 83 000 cilvēku, kuri mēģināja no Lībijas nokļūt Eiropā. Vairāk nekā 2160 cilvēki miruši šajā riskantajā ceļā, liecina ANO un Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) dati.

Tikmēr Francija, Vācija un Itālija pirmdien vienojās izstrādāt uzvedības kodeksu labdarības organizācijām, kas Vidusjūrā glābj nelegālos imigrantus.

 

Komentāri (11)

nomale 04.07.2017. 11.12

Tām “labdarības organizācijām, kas Vidusjūrā glābj nelegālos imigrantus” vajadzīgs nevis uzvedības kodeks, bet gan mūža ieslodzījums par cilvēktirdzniecību, terorisma atbalstīšanu, terorisma netiešu finansēšanu, masveda slepkavību ar vai bez iepriekšēja nodoma utt.!

+7
0
Atbildēt

1

basta 04.07.2017. 12.09

Nebūšu izbrīnīts, ja atklāsies, ka putļerasti; Junkers, Dombrovskis un Tūsks kremļa uzdevumā Āfrikā izveidojuši “bēgļu” vervēšanas punktus.

+2
-1
Atbildēt

0

Anonīms 04.07.2017. 11.38

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu