Valsts administrācijas skolu vadīs Agita Kalviņa • IR.lv

Valsts administrācijas skolu vadīs Agita Kalviņa

29
Agita Kalviņa. Foto: Lita Krone, LETA

Viņai svarīgākie virzieni darbā būs mācību piedāvājuma veidošana atbilstoši valsts pārvaldes nepieciešamajām kompetencēm, apmācību sasaiste ar karjeras izaugsmi un talantu vadību

Valdība otrdien apstiprināja Valsts administrācijas skolas direktores amatā personālvadības eksperti Agitu Kalviņu, ziņo LETA.

Viņa atzina, ka Valsts administrācijas skolas loma ir būt par stratēģisku sadarbības partneri valsts pārvaldes reformu realizācijā un platformai talantu izaugsmei, palīdzot attīstīt prasmes, kas darbiniekiem un vadītājiem ļautu tikt galā ar pārmaiņu izaicinājumiem.

“Līdz ar to svarīgākie virzieni, pie kuriem turpināt strādāt, izmantojot jaunākās metodes apmācību jomā, ir mācību piedāvājuma veidošana atbilstoši valsts pārvaldes nepieciešamajām kompetencēm, apmācību sasaiste ar karjeras izaugsmi un talantu vadību,” uzsvēra Kalviņa.

Šā gada 3.maijā tika izsludināts konkurss uz Valsts administrācijas skolas direktora amatu, uz kuru pieteicās 11 pretendenti.

Ministru prezidenta izveidotā Valsts administrācijas skolas direktora amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēma lēmumu ieteikt Ministru prezidentam virzīt iecelšanai Valsts administrācijas skolas direktora amatā pretendenti Kalviņu, jo viņa vislabāk atbilstot Valsts administrācijas skolas direktora amata aprakstā izvirzītajām prasībām.

Kalviņa ieguva visaugstāko novērtējumu gan pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā, gan arī vadības kompetenču novērtēšanā.

Ministru prezidents izvērtēja pretendentu vērtēšanas komisijas ieteikumu un saskaņoja komisijas lēmumu virzīt Kalviņas kandidatūru iecelšanai Valsts administrācijas skolas direktora amatā.

Kalviņai ir maģistra grāds angļu valodā un literatūrā un sertifikāts par programmas pabeigšanu publiskajā pārvaldē. Kalviņa vadībzinātnes doktorantūras programmas ietvaros izstrādā promocijas darbu.

Kalviņai ir pieredze cilvēkresursu vadībā, tai skaitā profesionālās attīstības jomā. Viņa savulaik bijusi SIA “Fontes Vadības konsultācijas” valdes priekšsēdētāja un Britu padomes Latvijā direktore.

Patlaban Kalviņa ir SIA “SmartChangeConsult” valdes locekle un konsultante. Kalviņa arī sniedz konsultācijas stratēģiskās plānošanas, pārmaiņu vadības, procesu efektivizācijas, darba izpildes vadības, atalgojuma vadības un kompetenču vadības sistēmu veidošanā publiskā un privātā sektora organizācijās.

Kalviņa ir arī Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA maģistra studiju programmas “Personāla vadība” zinātniskā vadītāja.

28.aprīlī darba pienākumus beidza pildīt iepriekš atlūgumu iesniegusī Valsts administrācijas skolas direktore Edīte Kalniņa. Par Valsts administrācijas skolas direktora pienākumu izpildītāju no 2.maija tika iecelta skolas Mācību daļas vadītāja Linda Moše-Možus, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā ”Latvijas Vēstnesis”.

Valsts administrācijas skola izveidota 1993.gadā un ir Valsts kancelejas pārraudzībā esoša tiešās valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir attīstīt un nodrošināt kvalitatīvu mācību un konsultāciju piedāvājumu, kas vērsts uz valsts pārvaldē un pašvaldībās nodarbināto aktuālajām un nākotnes vajadzībām.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu