Londonā ramadāna laikā pie mošejas uzbrūk ticīgajiem • IR.lv

Londonā ramadāna laikā pie mošejas uzbrūk ticīgajiem

10
Pēc incidenta metro Pārsonsgrīnas metro stacija evakuēta. Foto: Reuters/LETA

Mikroautobusam uzbraucot gājējiem, nogalināts viens cilvēks un desmit ievainoti

Naktī uz pirmdienu pie vienas no Londonas mošejām mikroautobusam ietriecoties ticīgo pūlī nogalināts vismaz viens cilvēks, bet desmit guvuši ievainojumus, ziņo varasiestādes.

Lielbritānijas Musulmaņu padome, lielākā Apvienotās Karalistes islāmticīgo organizācija, paziņojusi, ka notikušais esot apzināts islamofobijas akts, kas pastrādāts musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā, kad liels skaits ticīgo naktīs pulcējas mošejās, ziņo Reuters/AFP/BBC.

Arī premjerministre Terēza Meja apstiprinājusi, ka policija notikušo izmeklē kā iespējamu teroraktu, kā arī pavēstījusi, ka pirmdien sasaukta kabineta ārkārtas sēde.

Mikroautobusa vadītāju – kādu 48 gadus vecu vīrieti – sagūstījuši apkārtējie cilvēki, līdz ieradusies policija un viņu aizturējusi. Policija pavēstījusi, ka aizturētajam tikšot veiks garīgās veselības pārbaudi.

Policija uz notikuma vietu tika izsaukta pirmdien plkst. 0.20 (plkst. 2.20 pēc Latvijas laika), un Londonas ātrās palīdzības dienests vēsta, ka slimnīcā pēc incidenta nogādātas astoņas personas, bet diviem cietušajiem medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

Lielbritānijas Musulmaņu padome paziņojusi, ka spēkrata vadītājs “tīši” ietriecies dievlūdzēju pūlī, kas devies prom no Finsberija parka mošejas. Padome uzsver, ka notikušais esot visvardarbīgākā islamofobijas izpausme, kādu Apvienotā Karaliste pieredzējusi pēdējā laikā. Musulmaņu padome aicinājusi varasiestādes pastiprināt reliģisko objektu apsardzi ramadāna laikā.

Finsberija parka mošejas savulaik bija pazīstama kā radikālu islāmistu pulcēšanās vieta. Mošeju agrāk vadīja islāmistu ekstrēmists un sludinātājs Abu Hamza, kuram ASV piespriests mūža ieslodzījums par terorismu. Hamza mošejā sludināja no 1997.gada līdz 2003.gadam. Pēc tam vadība mošejā mainījās, tomēr pēc Parīzē notikušajiem teroraktiem mošeja saņēmusi draudus.

Incidents pie Finsberija parka mošejas noticis divas nedēļas pēc kārtējā terorakta, kuru Londonā sarīkoja islāma ekstrēmisti. Trīs teroristi 3.jūnija vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem “Borough Market” tirgū, kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot astoņus cilvēkus. Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guva ievainojumus. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums “Islāma valsts”.

 

Komentāri (10)

basta 19.06.2017. 11.27

Lai izvairītos no līdzīgiem gadījumiem, valdībai būtu jāiesaka muslimiem nekad nepulcēties vairāk kā diviem kopā, darba laikā neuzturēties sabiedriskās vietās un, drošības apsvērumu dēļ, uz Ramadāna laiku mošejas vispār būtu jāslēdz, jo nekad neko nevar zināt.

+3
0
Atbildēt

0

J.Biotops 19.06.2017. 20.50

Viens nu panākts pavisam droši – izmeklēšanā par Kensingtonas lielā ugunsgrēka cēloņiem to īsto vairs needrīkstēs pieminēt ne ar vissīkāko mājienu. Tā vietā nebūtu brīnums, ka atklātos balto necilvēku kārtējā sazvērestība pret miermīlīgajiem musulmaņiem. BBC un droši vien vēl kādiem nāksies gudrot, kā pārgrozīt un “interpretēt” jau publicēto informāciju.

Ā, vainīgie jau atrasti – britu valdība un Kensingtonas vietējā padome. Abus atmaskojis Londonas mērs Sediks Khans. Gaidām, kā piebalsos Korbins. Gan jau abiem būs daudz ko teikt arī par šī raksta tēmu.

+2
0
Atbildēt

0

fretka 19.06.2017. 08.44

Vainīgajam jāsaņem atbilstošs sods!

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4606844/Van-driver-mounted-pavement-drove-five-men.html

Shocking moment Muslim van driver who ‘saw red’ during Ramadan fast mounted pavement and drove into five men ‘like skittles’ in incident which got him five years in jail

https://www.youtube.com/watch?v=yV914Wm9YSo

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu