Pret Finanšu policijā strādājošo Bogdanovu pāri sākts kriminālprocess • IR.lv

Pret Finanšu policijā strādājošo Bogdanovu pāri sākts kriminālprocess

37
Drošības policijas darbinieks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kriminālprocess saākts par valsts noslēpuma izpaušanu.

Pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē (FPP) strādājošajām amatpersonām Kristīni un Maksimu Bogdanoviem, kuri ir vīrs un sieva, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par valsts noslēpuma izpaušanu, ziņo LETA.

DP pirmdien veica kratīšanas VID galvenajā ēkā. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kratīšanas tika veiktas FPP amatpersonu Kristīnes un Maksima Bogdanovu darbavietās.

DP aģentūra LETA uzzinājusi, ka kratīšanas veiktas kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 94.panta par valsts noslēpuma izpaušanu. Izmeklēšanas interesēs DP no plašākiem komentāriem patlaban atturējās.

Par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, bet šim nodarījumam nav spiegošanas pazīmju, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

VID pārstāve Aļona Zandere aģentūrai LETA apstiprināja, ka DP pirmdien veikusi kratīšanu FPP telpās, taču plašākus komentārus atteicās sniegt, norādot, ka to ir tiesīgs darīt tikai procesa virzītājs – DP.

Bogdanovu pāra advokāte Alla Juraša aģentūrai LETA pirmdienas vakarā apstiprinājusi, ka viņas aizstāvamie nav aizturēti, taču viņiem ir noteikts statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. “Ir veiktas vairākas kratīšanas, taču plašākus komentārus es nevarēšu sniegt, jo esmu parakstījusies par informācijas neizpaušanu,” uzsvēra advokāte un piebilda, ka viņai patlaban nav skaidrs, kas FPP amatpersonām tiek inkriminēts.

Maksims Bogdanovs ir bijušā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes, pašreizējā AS “Ventspils nafta” grupas uzņēmuma “LasRosTrans” drošības direktora Leonīda Bogdanova dēls.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu