Uz Jūrmalas izpilddirektora amatu kandidē darbinieks, kura bijusī firma no domes cenšas piedzīt 2,5 miljonus eiro • IR.lv

Uz Jūrmalas izpilddirektora amatu kandidē darbinieks, kura bijusī firma no domes cenšas piedzīt 2,5 miljonus eiro

27
Jūrmalas domes ēka. Foto: Ieva Makare, LETA

Naudu kompānija “Beteks NK” cenšas piedzīt par neizdevušos būvniecības ieceri.

Jūrmalas domes darba kārtībā nonācis jautājums par Edgara Stobova apstiprināšanu pašvaldības izpilddirektora amatā, lai gan firma, kuras interesēs viņš savulaik strādāja, jau vairākus gadus tiesājas ar kūrortpilsētas domi par 2,5 miljonu eiro piedziņu,  TV3 raidījuma “Nekā personīga” vēstīto atstāsta LETA.

Aprīlī Jūrmalas domes izpilddirektora amatu atstāja Arturs Grants, bet par izpilddirektora pienākumu izpildītāju tika iecelts pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītājs Stobovs.

Kā svētdien vēstīja “Nekā personīga”, vecā Jūrmalas dome šonedēļ bija iecerējusi Stobovu apstiprināt pilsētas izpilddirektora amatā, tomēr jautājuma izskatīšanu nācās atlikt. Pret Stobova apstiprināšu iebilst Jūrmalas aizsardzības biedrība, kuras pārstāvis Uldis Kromblūms ievēlēts jaunajā domē no “Tev, Jūrmalai”/Jaunās konservatīvās partijas saraksta.

2005.gadā Jūrmalas dome Igaunijas pilsoņiem piederošam uzņēmumam “Beteks NK” uz 50 gadiem iznomājusi sešus hektārus zemes Lielupes krastā, Majoros. Kompānija grasījusies uz šīs zemes celt daudzdzīvokļu māju kompleksu un sabiedrisko centru. Firma uzvarējusi Jūrmalas domes rīkotā konkursā, bet naudu projekta īstenošanai tai devis cits uzņēmums – “Manutent Latvia”. Abās šajās kompānijās strādājis Stobovs. Vienlaikus viņš bijis arī pašvaldības darbinieks.

Vēlāk Jūrmalas aizsardzības biedrība apstrīdējusi būvatļauju un tiesa konstatējusi, ka būvēt Lielupes krastā nedrīkst, jo tā skaitās applūstoša teritorija. Ņemot vērā minēto, “Beteks NK” vērsusies tiesā pret Jūrmalas pašvaldību, lai tā atmaksā projektā ieguldīto naudu – 2 515 847 eiro. Divi tiesas spriedumi bijuši domei nelabvēlīgi. Pašlaik lietu skata trešā tiesu instance. Jau šā gada budžetā Jūrmalas dome rezervējusi naudas līdzekļus gadījumam, ja zaudēs tiesas prāvu pavisam, vēstīja “Nekā personīga”.

Ņemot vērā Stobova saistību ar izgāzušos būvniecības ieceri un pašreizējo uzņēmuma tiesvedību pret Jūrmalas domi, topošais opozīcijas deputāts Kromblūns uzskata, ka viņu nevajadzētu apstiprināt kūrortpilsētas izpilddirektora amatā.

Tagadējais Jūrmalas mēra amata kandidāts, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā nonākušais Gatis Truksnis (ZZS), kurš izjukušās būvniecības ieceres laikā bija pilsētas izpilddirektors, raidījumam sacīja, ka konkrēto zemes nomas līgumu neatceras.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu