Tiesa apcietina maksātnespējas administratorus Sprūdu un Durevski • IR.lv

Tiesa apcietina maksātnespējas administratorus Sprūdu un Durevski

25
Māris Sprūds tiesā. Foto: Paula Čurkste, LETA

Sprūds apgalvo, ka kratīšanā nav atrasti dokumenti par viņa saistību ar noziegumu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien noteica drošības līdzekli – apcietinājumu – maksātnespējas procesa administratoriem Mārim Sprūdam un Naurim Durevskim, vēsta aģentūra LETA. Viņus līdz ar diviem citiem aizdomās turētajiem – likvidējamās “Trasta komercbankas” administratoru Ilmāru Krūmu un finansistu Jorenu Raitumu – policija aizturēja šonedēļ.

Tiesas lēmumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Kad tiesa gāja apspriesties un Sprūds tika konvojēts uz citu telpu, viņš žurnālistiem paspējis pateikt, ka kratīšanās nav atrasts neviens dokuments, kas apstiprinātu viņa saistību ar noziegumu, ziņo LETA.

Aizturētie tiekot turēti aizdomās par to, ka viņi varētu būt nelikumīgi sev izmaksājuši naudas līdzekļus no bankas, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz neoficiālu informāciju. Kriminālprocesā aizturētās personas tiekot turētas aizdomās arī par izspiešanu un nelikumīgi iegūto finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Jau ziņots, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šonedēļ aizturēja Sprūdu, Durevski, Krūmu un Raitumu. Pēdējais tiek uzskatīts par miljonāra Jūlija Krūmiņa ”finansistu” un iepriekš minēts saistībā ar iespējamu nelikumīgu partiju finansēšanu.

VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins vakar žurnālistiem norādīja, ka ENAP rīkojis vairākas izmeklēšanas darbības iepriekš sāktajos kriminālprocesos. Lietas ierosinātas par iespējamiem noziegumiem maksātnespējas procesa laikā. Policija rīkojusi arī kratīšanas. Iizmeklēšanas interesēs plašāku informāciju pagaidām nesniedz.

Durevskis ir strādājis kopā ar Sprūdu, savukārt Raituma vārds skaļāk izskanēja pēc aizturēšanas saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kuras ietvaros tika aizturēts toreizējais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) un miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kurš Raitumu dēvēja par savu finansistu.

Krūms patlaban ir likvidējamās “Trasta komercbankas” administrators. Raidījums “Nekā personīga” pērn vēstīja, ka Krūms likvidācijas procesā gandrīz septiņus miljonus eiro iztērēja dažādiem līgumiem ar pakalpojumu sniedzējiem, turklāt liela daļa šo līdzekļu tika tieši Sprūdam. Savukārt nesen raidījums ziņoja, ka pret Krūmu ENAP sākts kriminālprocess saistībā ar aizdomām par kāda tiesas sprieduma nepildīšanu.

Patlaban Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tiek skatīts Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieteikums par Krūma atcelšanu no pienākumu pildīšanas. To tiesa turpinās vērtēt 19.jūnijā. Sprūda vārds iepriekš vairākkārt izskanējis skaļos maksātnespējas procesos. Abi ir maksātnespējas administratoru organizācijas valdes locekļi.

Komentāri (25)

klusais 10.06.2017. 02.12

Tiem kuri sapratīs … kā jūties Parādniek ? :)

+13
-6
Atbildēt

5

    basta > klusais 10.06.2017. 12.27

    to Austras koks

    Vai tiešām domā, ka Ozoliņš, Sprance, Rēders, Streips, Tomsons, Liniņš un Strautmane nopietni paši tic, ka NA ir visa ļaunuma sakne? Darbs tāds.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Austras koks > klusais 10.06.2017. 12.10

    Par to likumprojektu nebūtu 100% pārliecināts, ka tas bija šīs lietas sakarā. Jo pēc jēgas tam likumam nav ne vainas, tas ir stipri loģisks. Un ne jau galveno aizmuguri šiem lielajiem administratoriem nodrošina NA, pat ja tie administratori ir ko ziedojuši NA vai bijuši saistīti. Jo lietas sistēmā nodrošina ZZSa, V un bijušās Tautas partijas/LC cilvēki. Savukārt TP un LC cilvēki šobrīd lielākoties ir ZZSā un V, vai saistīti ar šim partijām. NA nekādu poilitisko aizmuguri nodrošināt nevar.

    Saprotu, ka jūs esat V fans un NA jums nepatīk, bet tai pat laikā esat loģisks cilvēks un zināt iekšieni, cik var saprast no jūs komentāriem. Tādēļ neticu, ak esat tik naivs, ka ticat, ka NA var nodrošināt kādam kaut kādu politisko aizmuguri.

    Ja kaut ko bīda cauri, ir jābīda vairāku politisko spēku cilvēkiem. Protams, ka NA ir arī cilvēki, kas pieslēdzas visādu lietu bīdīšanām, ir arī tādi, kas vienkārši naivi uzticas. Tā kretīni un naivie ir visās partijās, bet NA procentuāli stipri mazāk un NA ir ar stipri mazu ietekmi.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    basta > klusais 10.06.2017. 21.52

    to lno

    Kāda padumjās armijas politisko un kaujas mācību teicamniekam, pulka poļitruka mīlulim, čekas maisu figurantam, daļa, ko viņa nīstā partija virza mēra amatam?

    p.s. Rezultāts Rīgā, ņemot vērā IR, LR1 un LTV paskvilantu centienus demonizēt NA, ir vienkārši izcils.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 10.06.2017. 13.05

    Austras koks – tas ir pilnīgi citā un konkrētā sakarā .

    P.S. Tam nav nekāda sakara ar V . Un V fans es ar neesmu tāpat kā neesmu bijis nevienā partijā :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 10.06.2017. 14.42

    Austras koks. Manuprāt likumprojekts nekādu ļaunumu nenodarīs, kaut kādā mērā novērsīs interešu konfliktu.

    klusais. Nezinu kā jūtas Parādnieks, bet Rasnačs ar Sprūdu esot sagājuši ragos.

    P.S. Brokas izvirzīšana mēra amatam liek saprast:

    1. NA spice ir blēdīga vai dumja;

    2. NA uzspļaut uz atbalstītāju viedokli, tādēļ arī tāds rezultāts Rīgā.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

no malas 09.06.2017. 19.43

Sprūda gods un cieņa smagi aizskarta.

Vai šoreiz arī tiesāsies un prasīs aresta uzlikšanu Ekonomikas policijas un tiesas mantai :-)

+12
-5
Atbildēt

0

J.Biotops 09.06.2017. 21.24

Ja puiši tiešām ierāvuši tik, cik runā, tad diez vai ilgi sēdēs.

Vispirms kāds kvalificēts dakters konstatēs laventozi smagā formā, pēc tam gan diagnozes var dalīties. Veiksmes gadījumā papildināsies ar Vašķa sindromu, bet var sanākt, ka atklājas absolūtā distrofija – ķermenis izgaist bez pēdām. Vai nu mazums tā izgaisuši. No daža tik vien, kā pamests mersis atradies, no cita pat ne adreses kaut kur siltās zemēs. Vēlēsim to labāko.

+11
-5
Atbildēt

4

    basta > J.Biotops 09.06.2017. 22.36

    J.Biotops

    “Ja puiši tiešām ierāvuši tik, cik runā”

    Varbūt laiks uz Eiroparlamentu? Loģiski, līdz Junkera vietniekam nevelk, bet ir jau arī necilāki amati. Protams, ja “puiši ierāvuši”, cik runā.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > J.Biotops 10.06.2017. 10.57

    Bravo, Bitop, gluži manas domas!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 10.06.2017. 21.08

    AK _ Jūsu piedāvāto variantu jau ietvēru hipotēzē par diagnožu dalīšanos un pamesto mersi. Ja atceramies, tā jau dažs labs pazudis un reti kurš domā, ka vēl kādreiz spētu atrasties.

    Absolūtā distrofija izpaužas vienādi, neatkarīgi no tā, vai rumpis teleportējies uz siltām zemēm, vai ierullēts zem asfalta tepat Rīgas apkārtnē. Iedzimtā mīkstsirdība liedz novēlēt otro variantu mūsu muļķīšiem, jo veselais saprāts neļauj uzskatīt par diži gudriem tādus, kas tik dziļi iepinas.

    Kā kreditoru viedoklis var atsaukties uz sēdēšanas ilgumu, to neņemos spriest. Iespējams, ka ķurķis dažam ir drošākā vieta, bet tikpat labi tur var gadīties slikti kameras biedri vai attīstīties kāda slikta tieksme pašam…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 10.06.2017. 12.03

    J.Biotops: Ja puiši tiešām ierāvuši tik, cik runā, tad diez vai ilgi sēdēs.

    ______________________

    Es vēl neteiktu HOP. Ja ir izshēmojuši tos 7 miljonus, kā “Nekā personīga” ziņoja, tas ir daudz. Nebrīnītos, ja patiesībā ir vēl vairāk izshēmots. Līdz ar to jautājums, kas ir kreditors, kas kustina lietu. Jo ne jau bankai/bankas akcionāriem noshēmoja naudu, bet bankas kreditoriem. Dēļ šitā pie naudas var netikt kāds liels kreditors vai kreditori un būt dikti dusmīgi.

    Zinot, ka banka strādāja ar krieviem, ja ir kāds krievu kreditors, tad sēdēs kamēr nauda nebūs atpakaļ. Varbūt pat sēdēt būs drošāk.

    Tāpat banka noteikti pati refinansējās kaut kur Eiropas bankās. Tādā gadījumā var būt Eiropas spiediens, un tad var arī pasēdēt ilgi un dikti.

    Šajā gadījumā tā nav kaut kāda zemes lieta, kur kaut kas ir izshēmots kaut kādam vietējam vai ārzemniekam bez ietekmes, kur cietušais nevienu īpaši neinteresē. Te var būt aizskartas lielu vai bandītisku krievu vai lielu eiropiešu intereses un rezultātā tas ir cits līmenis, kuru džeki nespēs pavilkt. Var gadīties, ka džeki savas spējas ir pārrēķinājuši un iedomājušies sevi par pārāk ietekmīgiem. Un ja tiešām deguns bija par augstu saslējies, tad šoreiz var nākties arī atrauties.

    Tā kā pagaidām es nekādus konkrētus un kategoriskus secinājumus par sēdēšanas ilgumu neizdarītu vēl :)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu