Serebreņņikova grēki? • IR.lv

Serebreņņikova grēki?

4
Kirils Serebreņņikovs: «Reizēm dzīvē gadās notikumi, kuriem neesi gatavs, kuriem nevari būt gatavs — tieši tā notika ar mani un

Kremlis noliedz, ka izmeklēšana ir mēģinājums izdarīt politisku spiedienu uz režisoru un kolēģiem

Maskavas teātra organizācijā Gogoļa centrs, tās radošā direktora Kirila Serebreņņikova dzīvoklī un citviet Krievijā pagājušajā nedēļā veiktās kratīšanas ir beigušās ar vienu arestu. Gogoļa centrā ietilpstošās organizācijas Sedmaja studija galvenā grāmatvede Ņina Masļajeva ir pagaidu arestā līdz 19. jūlijam. Viņu vaino 1,2 miljonu rubļu (19 tūkstošu eiro) piesavināšanā no valsts budžeta, ziņo Interfax. Krievijas izmeklētāji uzskata, ka Serebreņņikova dibinātā Sedmaja studija laikā no 2011. no 2014. gadam kopumā varētu būt nelikumīgi apguvusi valsts līdzekļus aptuveni 200 miljonu rubļu (3,2 miljonu eiro) apmērā. Pats Serebreņņikovs, kurš šajā lietā ir liecinieka statusā, to noliedz.

Kratīšanu pamatā ir 2015. gada 19. maijā ierosinātā lieta par Sedmaja studija iedalītajām valsts subsīdijām mūsdienu māk-slas attīstībai un popularizēšanai projektā Platforma. Saskaņā ar Izmeklēšanas komitejas paziņojumu presei šo naudu esot piesavinājušies «pagaidām nenoskaidroti cilvēki Sedmaja studija vadībā».

Parakstīja pats Putins

Autonomo nekomerciālo organizāciju Sedmaja studija Kirils Serebreņņikovs reģistrēja 2011. gada jūlijā savas mājas adresē Maskavā. Nedēļu iepriekš Krievijas Kultūras ministrija bija izsludinājusi konkursu 10 miljonu rubļu (160 tūkstošu eiro) apmērā, lai organizētu «novatoriskā projekta Platforma pasākumus, kuru vidū jābūt 10 dramatiskiem uzvedumu inscenējumiem jauniešiem un bērniem, kā arī 12 muzikālām un starpžanru programmu izrādēm». Kopējais skatītāju skaits nedrīkstēja būt mazāks par pieciem tūkstošiem cilvēku. Visi šie līgumu noteikumi bija izpildīti un pieņemšanas-nodošanas akti parakstīti, apliecināja Meduza informācijas avots Kultūras ministrijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu