«Mums ir jāsavācas» • IR.lv

«Mums ir jāsavācas»

5
Aivars Ozoliņš

Satversmes tiesas jaunievēlētā priekšsēdētāja Ineta Ziemele par stagnāciju Latvijas tiesību zinātnē un Bābeles torni starptautiskajās attiecībās

Kad ar Satversmes tiesas priekšsēdētājas palīdzi telefoniski bijām norunājuši, ka intervija notiks sestdien pusdienlaikā, bet vietas izvēle paliks priekšsēdētājas ziņā, nākamajā dienā palīdze informēja, ka Ineta Ziemele pasūtījusi galdiņu restorānā Prego, kas atrodas netālu no tiesas Rīgas klusajā centrā.

Restorāns dienas vidū sarunai ērti tukšs. Viņai garšojot sēnes, un ēdienkartēs tās parasti meklējot vispirms, tiesnese atzīstas, pētīdama piedāvājumu. Arī šoreiz atrod meklēto. Es izvēlos mazus astoņkājus, jo neesam atnākuši izēsties, un saruna var sākties.

ST vadības vēlēšanas 8. maijā lika domāt pat par šķelšanos tiesas septiņu tiesnešu vidū – Ziemeli ievēlēja ar četrām balsīm par un trim pret, bet tiesnesi Sanitu Osipovu par viņas vietnieci – tikai ar otro piegājienu pēc nedēļas. Taču jaunā priekšsēdētāja pēc ievēlēšanas teica, ka tiesā strādājot «ļoti vienota» tiesnešu komanda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu