Kaņepes Kultūras centrā notiks sarunas par digitālo mākslu un alternatīvo realitāti • IR.lv

Kaņepes Kultūras centrā notiks sarunas par digitālo mākslu un alternatīvo realitāti

37
NULL

Dizainera un alternatīvās realitātes pētnieka Peko Koskinena stāstu vakars “Mākslīgie svešinieki un viņu neplānotās grūtniecības jeb mēs visi esam Fausti, kas nezina, ko dara”

Kaņepes Kultūras centrā otrdien, 30. maijā plkst.19 notiks Somijas dizainera un alternatīvās realitātes pētnieka Peko Koskinena stāstu vakars “Mākslīgie svešinieki un viņu neplānotās grūtniecības jeb mēs visi esam Fausti, kas nezina, ko dara”, raksta aģentūra LETA. 

Vairāk nekā 20 gadus Koskinens ir veidojis dažādas digitālas un reālas spēles, pētot tādas jomas kā fiktīvas reliģijas, sociālas formas, konceptuāli instrumenti, populisms un “paš-dizains”. Pēc digitālo spēļu izpētes viņš pievērsās “indie” spēļu jaunuzņēmumiem (startapiem) un mākslai. 

Viņš runās par stāstiem, kas līdzīgi kā ceļojums aizvedīs klausītāju digitālajā pasaulē un iepazīstinās ar ļoti sarežģītiem un dīvainiem virtuāliem radījumiem, kuri tik tikko eksistē, bet ir pavisam reāli. Tie ir gigantiskas algoritmu struktūras un dzīvības, ko cilvēki rada, īsti to neapzinoties. 

Pasākums notiks angļu valodā. 

Lekcija ir daļa no programmas “Theatre Expanded”, ko Latvijas Jaunā teātra institūts rīko sadarbībā ar Igaunijas teātra centru “Vaba Lava”. 

Vairāk informācijas Latvijas Jaunā teātra institūta mājas lapā 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu