Ziemele: Jāatvieglo pieteikumu sagatavošana Satversmes tiesai • IR.lv

Ziemele: Jāatvieglo pieteikumu sagatavošana Satversmes tiesai

38
Ineta Ziemele. Foto: Ieva Čīka, LETA

 

Pašlaik iedzīvotājiem iesniegt pieteikumu Satversmes tiesā (ST) ir sarežģīti, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja jaunievēlētā ST priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Kā citē aģentūra LETA, Ziemele teica, ka pieteikumu sagatavošana bez advokāta ir pietiekami komplicēta un advokāta pakalpojums netiek apmaksāts.

Viņasprāt, nepieciešami uzlabojumi, “ja gribam, lai iedzīvotājiem Satversmes tiesa ir pieejama tā, kā tai vajadzētu būt”. Līdzīgu viedokli iepriekš paudis Ziemeles priekšgājējs ST vadītāja amatā Aldis Laviņš, kurš sacīja, ka likumdošanā esot iecerēti grozījumi, lai iesniedzējiem apmaksātu pareizi argumentētas pieteikuma prasības sagatavošanu ar jurista palīdzību.

Ziemele pauda – ja salīdzina ST ar citām vietām valsts varas atzaros, kopumā ST ir bijusi piemērs, kā strādāt efektīvāk un kvalitatīvāk. Viņa gan nenoliedza, ka ir iespējams uzlabot arī ST darbu. Ziemele uzskata, ka ST sastāvs ir ļoti spēcīgs domas ziņā. Sagaidāms, ka arvien vairāk ar ST spriedumu palīdzību tiks “ienesti kvalitatīvi viļņi” Latvijas likumdošanas procesā kopumā.

Jau ziņots, ka Ziemele amatā tika ievēlēta pirmdien. Kandidatūrai tiesas priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts arī Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš. ST priekšsēdētājas vietnieku tiesneši vēlēs nākamnedēļ.

Komentāri (38)

Anonīms 11.05.2017. 10.01

ad es gribēju tiesāties ar savu apsaimniekotāju, pati uzrakstīju pieteikumu tiesai, jo konultācijas maksāja 50 eur + pietiekuma sagatavošana – 30 – 50 eur. Tiesā manu pietiekumu atdeva atpakaļ. Man pasakidroja, ka ja viņa – darbiniece to pieņems, tad pēc mēneša man tik un tā būs atteikums, jo pieteikums esot neprecīzs.

Es paskaidroju, ka konsultācijas ir dārgas. Man viņa iedeva telefonu, kur ani nokonsultēšot par 30 eur. Aizgāju un tā juriste, iepazinusies ar manu lietu , man paskaidroja, ka apsaimniekotāja rīcība ir absolūti prettiesiska un ka man nekādā tiesā nevajag sūdzēt,apsaimniekotājs pats atcelšot visus sodus. Es saku, ka mana parāda summa jau ir 6000 eur un ka tomēr negribu ilgāk gaidīt. Tad man juriste teica, ka man tiesai jāmaksā nodoklis – 70- eur un tad attiecīgi vēl būšot procenti par tiem 6000 eur – jautāju vai tie varētu būtu 600 eur – tas esot atkarīgs no tā, kā es noformulēšu prasību.

Aizgāju mājās tikpat gudra, cik biju, ar tādu atšķirību, ka paliku par 30 eur nabagāka.

Jautājums ar manu parādu apsaimniekotājam atrisinājās tādā veidā, ka uzrakstīju sūdzību apsainiekotājam, ka tas stāvvadu manā dzīvoklī maina trīs mēnešus un nevar vien nomainīt un cik tas viss izmaksā un kas par to maksā. Ka vēlos redzēt visas pavadzīmes un dokumentus. Uz to man atbildēja , ka visu apmaksājot apsaimniekotājs, lai es neuztraucoties un ka parāds – t.i. soda sankcijas – 6000 eur, kuru izcelsme man vel šodien nav skaidra – tas tiekot atcelts.

Lūk, kāpēc es domāju, ka Latvijas valsts ir represīva pret savie pilsoņiem.

Pirms gadiem pieciem mana apsaimniekotāja akcionārs bija Šķēle. Kā ir šobrīd nezinu. Jo šī informācija no Mājas gramatas tika izņemta. Domāju, ka situāciju,kurā es biju noteica tas, ka akcionārs bija oligarhs , nezinu – varbūt vēl tagad ir

Un tiesāties es varu kaut šodien, tikai man tad vajag saeimas deputāta algu vismaz , lai es to darītu

0
0
Atbildēt

0

KoKatrina 11.05.2017. 09.11

Vajadzīgs priekšlikums!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu