Nelegālo imigrantu skaits Eiropā šogad mazāks nekā pērn • IR.lv

Nelegālo imigrantu skaits Eiropā šogad mazāks nekā pērn

33
Foto: time.com

Eiropā pa jūras ceļiem šogad ieradušies 49 000 nelegālo imigrantu

Kopš gada sākuma Eiropā pa jūras ceļiem ieradušies vairāk nekā 49 000 nelegālo imigrantu, pavēstījusi Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM), ziņo aģentūras LETA-UKRINFOR. Tajā pašā laikposmā pērn nelegālo imigrantu skaits bija 187 569, rāda IOM dati.

“IOM ziņo par 49 310 migrantiem un bēgļiem, kas sasnieguši Eiropu pa jūras ceļiem no 2017.gada sākuma līdz 7.maijam,” apliecināja organizācija. Kopš 2017.gada sākuma Lībijas piekrastē izglābts 4841 cilvēks.

Atbilstoši aplēsēm šajā laika posmā Vidusjūrā gājuši bojā 1309 cilvēki, kas ir mazāk nekā tajā pašā periodā pērn, kad dzīvību zaudēja 1380 cilvēku. Pēc ierašanās Eiropā no dzīves aizgājuši 18 imigranti, un tas ir par vienu cilvēku mazāk nekā pērn.

Lībijas Nelegālās imigrācijas apkarošanas centra pārstāvis otrdien apliecināja, ka apcietinājumā aizturēšanas centros Lībijā šobrīd atrodas 7000 līdz 8000 nelegālo imigrantu, pamatā no Aizsahāras Āfrikas valstīm. Itālijas likumsargi izteikuši aizdomas, ka nelegālie imigranti Eiropā pāri Vidusjūrai tiek ievesti, labdarības organizācijām sadarbojoties ar cilvēku kontrabandistiem.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu