Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Mana dzīve kā cukīni
Kristīne Simsone



oooo
 Mana dzīve kā cukīni / Ma vie de courgette. Aizvadītā gada labākā animācijas filma – drosmīgs, aizkustinošs ģimenes kino, kas atklātā un tomēr delikātā veidā vēsta par to, ka dzīve dažbrīd (un dažiem) mēdz krasi atšķirties no eiforiskām pasaku filmām. Stāsts par bērnunamā nonākušo zēnu Ikaru jeb Cukīni, kā viņu dēvē māte, ir sirsnīgs vēstījums par spēju no jauna atrast prieku un mīlestību šķietami nežēlīgā pasaulē. Kino no 5. maija.

ooo Karalis Arturs. Leģenda par zobenu / King Arthur: Legend of the Sword. Hiperintensīvs fantāzijas žanra darbs, kurā Gajs Ričijs diemžēl vairāk pilda «firmas zīmes», nevis režisora un ideju autora funkciju. Filma ir vizuāli vērienīga un piebāzta ar pulsu kāpinošām spraiga sižeta ainām, taču stāstījuma ziņā bezjūtīgi seko visvienkāršākajām stāstniecības metodēm. Tajā liela loma ir virspusējiem un neizprotamiem tēliem, kā arī titulvaroni spēlējošā Čārlija Hanema remdenajam sniegumam. Kino no 12. maija.

Svešais: Covenant / Alien: Covenant. Jaunākais papildinājums zinātniskās fantastikas kulta filmu Svešie antoloģijā izskatās gluži vai pēc «parauggrāvēja» ar lielām devām spriedzes un elpu aizraujošiem efektiem. Klasiķa Ridlija Skota režisēta, filma turpina 2012. gada sci-fi trillera Prometejs darbību, vēstot par neapgūtas planētas izpēti un ellišķīgajām briesmām. No Prometeja zvaigžņu komandas ir palicis tikai Maikls Fasbenders, taču ārvalstu mediji filmu slavē tieši viņa spēles dēļ.  Neesmu redzējusi. Kino no 12. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu