VID reorganizācijā līdz šim likvidētas aptuveni 250 darba vietas • IR.lv

VID reorganizācijā līdz šim likvidētas aptuveni 250 darba vietas

17
Ilze Cīrule. Foto: Evija Trifanova, LETA

No likvidēto darba vietu skaita atlaisto darbinieku skaits ir aptuveni puse

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijā darba vietu skaits ir samazināts par aptuveni 250 gan likvidējot neaizpildītās vakances, gan atlaižot darbiniekus, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Kā citē aģentūra LETA, no samazinātā darba vietu skaita atlaisto darbinieku skaits esot aptuveni puse.

Kopumā VID reorganizācijā paredzēts likvidēt aptuveni 550 darba vietas, atgādināja Cīrule. Viņu norādīja, ka viens no reorganizācijas mērķiem ir efektivitātes palielināšana un to izdodas sasniegt. Arvien vairāk VID darba tiekot automatizēts, un to dara informācijas tehnoloģiju sistēmas.

Saeimas deputāti šodien vairāku parlamenta komisiju kopsēdē diskutēs par VID strukturālajām reformām. Saeimā vērtēšanā ir grozījumi likumā par VID, kas paredz Finanšu un Muitas policiju apvienošanu. Iepriekš šis jautājums bija izraisījis domstarpības koalīcijā. Vēlāk izskatīšanai parlamenta komisijās bija nodoti vairāki likumprojekti – gan “Vienotības”, gan Zaļo un zemnieku savienības sagatavotie, kas tālāku virzību vēl neguva.

Iepriekš “Vienotība” iebildumus pret likumprojektu saistīja ar jautājumu par Iekšējās drošības biroju. “Vienotības” piedāvātie likuma grozījumi neparedzēja izmaiņas šajā jomā, proti, paliktu spēkā pašreizējais regulējums, kas nosaka – Finanšu policijas pilnvarotas amatpersonas izmeklē noziedzīgus nodarījumus valsts ieņēmumu jomā un VID amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu