Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Ātrie igauņu puiši
Kristīne Simsone



oooc
 Ātrie igauņu puiši / Sangarid. Spekulanti, valūta, dzelzs priekškars un ikdienas pelēcība – Igaunijas un Latvijas kopražojuma komēdijdrāmā ietverti pazīstamākie padomju beigu gadu «atslēgas» vārdi. Režisora Jāka Kilmi filma ir stilizācija par 80. gadiem un trīs draugu bēgšanu no padomju Igaunijas. Nepretenciozs, viegli uztverams un sirsnīgs darbs. Kino no 5. maija.

oooo Zudusī pilsēta Z / The Lost City of Z. Jauns apstiprinājums režisora Džeimsa Greja (Divi mīlētāji, Reiz Ņujorkā) talantam un spējai savērpt jūtīgu un smalku stāstu, to pasniedzot Holivudas klasiskās stāstniecības labākajās tradīcijās. Nostalģiska, aizraujoša piedzīvojumu drāma par noslēpumainu Amazones džungļu ekspedīciju un ambīcijām. Kino no 28. aprīļa.

Una. Skotu lugā balstītā psiholoģiskā drāma par varmākas un upura – vecāka vīrieša un jaunākas sievietes – tikšanos daudzus gadus pēc nozieguma. Teātrī strādājošā austrāliešu režisora Benedikta Endrūsa debijas filmu mediji sauc par elektrizējošu un komplicētu attiecību pētījumu, kurā mirdz aktieri Rūnija Mara un Bens Mendelsons. Neesmu redzējusi. Kino no 5. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu