Trīs pašvaldībās vēl nav iesniegts neviens vēlēšanu kandidātu saraksts • IR.lv

Trīs pašvaldībās vēl nav iesniegts neviens vēlēšanu kandidātu saraksts

26
Foto: Ieva Lūka, LETA

Pašvaldību vēlēšanām Rīgā līdz šim iesniegti desmit dažādu politisko spēku saraksti

Šodien ir pēdējā diena, kad politiskie spēki var reģistrēt sarakstus 3.jūnijā plānotajām pašvaldību vēlēšanām. Kā vēsta aģentūra LETA, dienu pirms termiņa beigām trijās pašvaldībās nebija iesniegts neviens kandidātu saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamā informācija.

Neviens saraksts nav iesniegts Varakļānu novadā, Durbes novadā un Vaiņodes novadā. Ja kādā pašvaldībā vēlēšanām nebūs reģistrēts neviens kandidātu saraksts vai reģistrēts būs tikai viens saraksts, vietējai vēlēšanu komisijai par to būs jāziņo CVK, kura par desmit dienām pagarinās kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu.

Rīgas domē par deputātu vietām cīnīsies vismaz desmit saraksti. Uz domnieku vietām pretendē kandidāti no “Saskaņas” un “Gods kalpot Rīgai” saraksta, partijas “No sirds Latvijai”, eiroskeptiķu Rīcības partijas, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas, Jaunā konservatīvā partijas, Latvijas Reģionu apvienības kopā ar partiju “Latvijas attīstībai”, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības, partijas “Vienotība”, kā arī partijas “KPV LV”.

Desmit sarakstos pieteikti 553 kandidāti. Starp kandidātiem lielākā daļa ir vīriešu – 68%, savukārt kandidātu vidējais vecums ir 45,9 gadi. Vecākais kandidāts ir 82 gadus vecs, bet jaunākais – 18 gadus vecs. Lielākā daļa no deputātu kandidātiem dzīvo Rīgā – 475, desmit kandidāti dzīvo Jūrmalā, pa septiņiem – Ķekavas novadā un Mārupes novadā, pa četriem – Salaspils novadā, Garkalnes novadā, Carnikavas novadā un Babītes novadā. Vairāki kandidāti dzīvo arī citos novados.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā norisināsies 3.jūnijā, un tajās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domes, kopskaitā 1614 deputāti, no tiem 40 pašvaldībās – deviņi deputāti, četrās pašvaldībās – 13 deputāti, 58 pašvaldībās – 15 deputāti, 16 pašvaldībās – 17 deputāti, un Rīgas domē – 60 deputāti.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu