Pieci Eiropas uzņēmumi piekrīt finansēt "Nord Stream 2" • IR.lv

Pieci Eiropas uzņēmumi piekrīt finansēt “Nord Stream 2”

24
Foto: vestnikkavkaza.net

Lai investori dos pusi finansējuma, projekta vienīgais akcionārs būs ”Gazprom”

Pieci Eiropas uzņēmumi piekrituši piešķirt ilgtermiņa aizdevumu, sedzot 50% finansējuma, kas nepieciešams Krievijas dabasgāzes vada ”Nord Stream 2” būvniecībai pa Baltijas jūras gultni, pirmdien paziņojis Krievijas enerģētikas monopols “Gazprom”, vēsta aģentūras LETA-DPA.

Lai gan pusi gāzesvada “Nord Stream 2” finansējuma nodrošinās “Engie”, OMV, “Shell”, “Uniper” un “Wintershall”, “Gazprom” paliks vienīgais projekta akcionārs, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā. Projekta kopējās izmaksas sasniedz 9,5 miljardus eiro.

Gāzesvada būvniecību paredzēts sākt nākamgad un pabeigt 2019.gadā. Projekta mērķis ir dabasgāzes piegādāšana pa taisno Vācijai, taču virkne Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu šo ieceri kritizē, norādot, ka tas vairos Eiropas atkarību no Krievijas gāzes.

Jau vēstīts, ka Ventspils ostai piedāvāts piedalīties ”Nord Stream 2” būvniecības procesā, atvēlot vietu materiālu glabāšanai. Valdība aiz slēgtām durvīm noraidījusi ostas dalību projektā, jo uzskata vairākus tā aspektus par valsts drošībai riskantiem. ”Nord Stream” nav atbalsta arī Eiropas Savienības institūcijās.

Komentāri (24)

west 24.04.2017. 20.36

“Realpolitik”. Putina garā truba – Merķelei.

Tad kā tur ir ar tam sankcijām pret Krieviju, mūsu dārgie, liberālie vācu draugi ? Jeb nauda atkal, kārtējo reizi un kā parasti nesmird ?

+5
0
Atbildēt

0

J.Biotops 24.04.2017. 22.37

M… mājā uguns spīd…

Pirms iepriekšējā lielkara arī netrūka finansētāju abiem bandītiem. Baumo, ka dažiem tas esot beidzies ne visai labi, bet tas jau tā tikai toreiz. Tagad viss būs pavisam savādāk. Labi ļaudis tic.

+3
-1
Atbildēt

2

    basta > J.Biotops 24.04.2017. 22.49

    to J.Biotops

    Viena no bandītiem, staļinista un cionista Rūzvelta, rīcībā bija ASV budžets, neviens no malas viņu nefinansēja. Par “ne visai labi”, gaidīsim reportāžu no elles.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 25.04.2017. 06.40

    Sveiks, kolēģi basta!

    Atvaino, sākumā nepazinu ar jauno niku. Vakar Jums neredzēti ražena pirmdiena bijusi – atvaļinājums beidzies?

    0
    0
    Atbildēt

    0

jupissb 25.04.2017. 05.59

West, Andrej, pateicoties dārgajiem, liberālajiem vācu draugiem, un Merkelei konkrēti, Eiropas sankcijas vēl ir spēkā.

Ja teikšana būtu Orbanam, itāļiem, Kiprai, Grieķijai (un iespējams, citam Vācijas kancleram), sen būtu atceltas.

+2
-2
Atbildēt

2

    basta > 25.04.2017. 08.42

    Ja tiek būvēta Nord Stream 2, kas ir pret Ukrainu rīkotā hibrīkara sastāvdaļa un Eiropas sēdināšana uz Gazprom adatas, tad tās jau par sankcijām vairs nevar saukt. Latvijas valdība, neatbalstot Ventspils ostas iesaisti “Nord Stream 2”, kārtējo reizi “nobumboja voroņežu” (iešāva sev kājā), jo kaut visi ministri iemācītos staigāt uz priekšķepām, viņi nekādi nevar ietekmēt gāzes vada būvi. Nauda par Krievijas ogļu, kas piesārņo Rīgas gaisu, vai bīstamā amonija nitrāta, kas pusi pilsētas var iznīcināthttp://apollo.tvnet.lv/zinas/viena-klume-un-90-000-tonnu-amonija-nitrata-nopostitu-rigu/564027, tranzītu, viņiem nesmird. Ja gribētu ieriebt Krievijai, iesākumā aizņemtos miljardu, pārbūvētu kādas 3000 novecojušās katlumājas par biomasas un atkritumu koģenerācijas stacijām un apturētu TECII. Nevar, Savickis izsauks pie sevis, un dauzīs līdz nāvei, jeb atvērs savu “stipendiātu” skeletu skapjus.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > 25.04.2017. 09.30

    to Jupis
    Kamdēļ Jūs biotopu neuzrunājāt, viņš uzskata tieši tāpat kā mēs.
    Kāpēc tās baisās SANKCIJAS netraucē finansēt šo ģeopolitisko projektu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu