Revolucionārs • IR.lv

Revolucionārs

4
Emanuēls Makrons.

Emanuēls Makrons (39) ir neparastākais prezidenta kandidāts pēdējo laiku vēsturē un principā ir apgriezis kājām gaisā visu Francijas politiku. Vai viņam tiešām ir izredzes apturēt Lepēnas ceļu uz varu?

Viņš lūkojas kamerā nopietni, taču ne pārspīlēti. Reizēm paceļ uzacis, un mutes kaktiņos parādās smaida ēna. Viņa balss ir nosvērta, bet ne vienmuļa. Šādi savus sekotājus YouTube uzrunā Francijas prezidenta amata kandidāts Emanuēls Makrons. Tērpies tumšā uzvalkā ar šauru kaklasaiti, viņš stāsta par aizvadītajām nedēļām pirmsvēlēšanu kampaņā.

Tā kopumā ir bijusi savāda, viņš saka. Daudz brēkas, «daudz slikta teātra». Viņa kopsavilkums: viens potenciālais prezidents aicina vēlētājus cīnīties pret tiesu sistēmu, savukārt otrai, kā rāda aptaujas, pretinieku skandāli nāk tikai par labu, lai gan viņa pati ir tādā iesaistīta.

«Tas ir mazliet skumji,» saka Makrons, ne reizi nenosaukdams vārdā savus ciešākos pretiniekus: republikāni Fransuā Fijonu un galēji labējo Marinu Lepēnu. Tā vietā viņš saka: «Manuprāt, ir pienācis laiks pievērsties būtiskajam.» Tas ir, nākotnes plāniem un ikdienas darbiem, ar kuriem, kā uzskata Makrons, valsti var ietekmēt ikviens Francijas iedzīvotājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu