Fiktīvi nodarbinot cilvēkus, no "Rīgas namu pārvaldnieka" izkrāpti 150 000 eiro • IR.lv

Fiktīvi nodarbinot cilvēkus, no “Rīgas namu pārvaldnieka” izkrāpti 150 000 eiro

14
Foto: Ieva Lūka, LETA

Lieta šobrīd pret 12 aizdomās turētajiem nodota prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai.

Valsts policija (VP) izmeklēšanā noskaidrojusi, ka fiktīvi nodarbinot cilvēkus, no pašvaldības uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks” izkrāpti gandrīz 150 000 eiro. Lieta šobrīd pret 12 aizdomās turētajiem nodota prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai, aģentūru LETA informējusi VP.

Veicot revīziju “Rīgas namu pārvaldniekā”, Valsts kontrole konstatēja, ka uzņēmumā aptuveni gada garumā laika posmā no 2014.gada marta līdz 2015.gada aprīlim, iespējams, fiktīvi tika nodarbināti 12 darbinieki, kuri par faktiski neveiktiem darba pienākumiem saņēmuši darba algu. Par šīm aizdomām Valsts kontrole vērsās prokuratūrā, kura par minēto faktu sāka kriminālprocesu un nodeva to tālākām izmeklēšanas darbībām VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Policija pirmstiesas izmeklēšanas laikā ieguva pierādījumus, kas liecina par šo personu iespējamu darba pienākumu apzinātu nepildīšanu, vienlaikus par to saņemot algu. Tādējādi, par faktiski neveiktiem darba pienākumiem, personas ar viltu izkrāpušas naudas līdzekļus no pašvaldības uzņēmuma gandrīz 150 000 eiro apmērā.

Turpinot izmeklēšanu, par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess par dokumenta viltošanu. Tāpat daļai aizdomās turēto kriminālprocess ierosināts par krāpšanu.

Kriminālprocess ar 12 aizdomās turētām personām 31.martā nodots Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

“Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve Santa Vaļuma aģentūrai LETA pastāstījusi, ka nodaļa, kurā strādāja minētie darbinieki, tika likvidēta jau pirms Valsts kontroles ziņojuma, jo uzņēmuma valde secināja, ka darbinieki strādā neapmierinoši.

Jau 2015.gada augustā pēc Valsts kontroles revīzijas “Rīgas namu pārvaldnieks” noraidīja Valsts kontroles “pieņēmumus” par darbinieku nelikumīgu nodarbināšanu. Toreiz Vaļuma pauda, ka ar revīzijā minētajiem darbiniekiem bija noslēgti tiesiski darba līgumi un to nodarbināšana veikta atbilstoši likumdošanas prasībām.

RNP pastāvīgi izvērtējot personāla nodarbinātības efektivitāti, un, ja nepieciešams, tiek veiktas izmaiņas. Arī šajā gadījumā 2015.gada februārī RNP valde esot konstatējusi, ka konkrētā struktūrvienība nesasniedz tai noteiktos mērķus, un efektivitātes uzlabošanas nolūkos kā labākais risinājums ticis pieņemts lēmums par struktūras optimizāciju un likvidāciju.

 

Komentāri (14)

jurisml_inbox_lv 19.04.2017. 13.03

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” kapitāldaļu turētājs ir Rīgas pašvaldība, kapitāla daļuu turētāja pārstāvis Rīgas domes priekšsēdētājs , valdes priekšsēdētājs no 2011 gada Lecis , 150 000 nav nemaz tik maza summa , vai beidzot nepietiek auklēties ar Rīgas izlaupītājiem?

https://rnparvaldnieks.lv/lv/par_mums/uznemums/

http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/rigas-namu-parvaldnieks-noraida-parmetumus-par-problemam-uznemuma.a147006/

tas pats ir SIA “Rīgas satiksme” kuras kapitāldaļu turētājs atkal domes priekšseedēetājs Ušakovs

http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/lidz-ar-jakrina-iecelsanu-rigas-satiksmes-valde-neafiseti-pilnvaras-pagarina-ari-bemhenam.a217453/

http://www.runabildes.lv/ka-izskatas-rigas-satiksmes-prieksnieka-maja/

http://www.la.lv/knab-veiks-parbaudi-par-jakrina-iecelsanu-rigas-satiksmes-valde/

+6
0
Atbildēt

0

Absints 19.04.2017. 15.04

Tak Ušakovam un viņa piedalītajiem no tā ne silts, ne auksts. Tāpat viņa vēlētajiem. Kā rakstīju, šai elektorāta daļai korupcija un “savējie” ir varas atribūtika, tās sastāvdaļa. Tas, ka zog ir slikti, bet tas, ka ar to dalās ir divreiz labāk, un to kompensē – tāda ir viņu morāle. Tāpēc ies un nobalsos par korumpantienm un zagļiem atkal. “Savējie” taču.

Mūsu kļūda ir tā, ka cīnamies ar loģiskām metodēm. Atmaskojam, norādam, bet tas neiedarbojas un neiedarbosies, tāpēc ,ka šo vēlētāju galvās jau tas ir. Un varam pierādīt 10. reizi ka Nanoūdens bija ūdens, vai, ka Amerikam ir jāatbild par nelikumībām viņa pārvaldītajā uzņēmumā RNP… Taisnība, pilnīga taisnība, tikai – tas neko nemaina.

No otras puses Latvijas valsts pieļauj feodālo karalistu esamību Latvijā, un demonstrējot savu mazspēju ar tām tikt galā, tās tikai stiprina.

Tāpēc jau saku, ka Latvija sevi pārvaldīt nespēj..

Tāpēc jau arī vēlos, lai Latvijā būtu pārvaldes un lēmējorgāni, kas strādā Latvijas labā, un spēj kaut ko reāli izdarīt, nevis producē jaunas darba grupas un komisijas, vai pieņem jaunus aizliegumus, tā nevis atrisinot problēmas, bet padarot tās smagākas

Vai tāpēc, ka to gribu, esmu Latvijas noliedzējs un Kremļa aģents? Vai es drīkstu gribēt, lai Latvijai būtu nākotne?

+6
-1
Atbildēt

0

vvilums 19.04.2017. 20.44

Ušaks kā vīrs un cienijamās pilsētas mērs būtu godīgi atzinis problēmu, izrīkojis savest pie prāta izkritušu kantori, taču nē izlokās, melo acīs skatoties( putlera skola) kā tāds palaidņu bezkaunīgs puišelis.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu