Futbola kluba Dortmundes "Borussia" autobuss cietis 3 eksplozijās (papildināta) • IR.lv

Futbola kluba Dortmundes “Borussia” autobuss cietis 3 eksplozijās (papildināta)

29
Ilustratīvs foto: footyroom.com

Sprādzienu uzskata par tiešu uzbrukumu komandai; atcelta UEFA Čempionu līgas spēle

Pirms otrdien paredzētās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas Dortmundes “Borussia” autobuss cietis trīs eksplozijās, ievainots kluba spāņu aizsargs Marks Batra, vēsta aģentūras LETA-AFP. Mačs ar Francijas klubu “Monaco” tika atcelts.

Spēle bija iecerēta otrdienas vakarā plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Ceļā uz stadionu trijos tuvumā notikušos sprādzienos cieta vienības autobuss. Kā vēsta vācu laikraksts “Bild”, sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Batra, kurš aizvests uz slimnīcu. Spēlētājam nopietni savainojumi nav konstatēti, taču traumēta roka, un slimnīcā notikusi locītavas operācija.

Aizdomās par uzbrukumu Dortmundes futbola komandas “Borussia” autobusam Vācijas policija aizturējusi kādu islāma ekstrēmistu, trešdien paziņojusi federālā prokuratūra, apstiprinot, ka izmeklēšanā tiek pārbaudīta terorisma versija, vēsta LETA-AP/DPA.

“Mūsu izmeklēšanas uzmanības centrā nonākuši divi aizdomās turamie no islāmistu aprindām. Abu dzīvokļi ir pārmeklēti, un viens no abiem ir aizturēts,” pavēstīja prokuratūras pārstāve Frauke Kēlere. Viņa piebilda, ka otrs aizdomās turamais tiek meklēts. Tomēr Kēlere atzina, ka īstais uzbrukuma motīvs joprojām nav zināms.

Vietējā prokuratūra iepriekš paziņoja, ka netālu no sprādzienu vietas ir atrasta kāda vēstule. Sprāgstvielas bija paslēptas dzīvžogā un detonētas, kad garām brauca autobuss. Sprādzienos izsisti autobusa logi, savainojot 26 gadus veco Bartru rokā ar stikla lauskām, un autobusa labā puse izdega.

Turnīra rīkotāji pavēstīja, ka mačs ir atcelts un varētu norisināties trešdien. Otra otrdien ieplānotā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēle starp Spānijas grandu “Barcelona” un Turīnas “Juventus” no Itālijas notika kā plānots.

Trešdien laukumā dosies pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Madrides “Atletico” no Spānijas, kas savā laukumā uzņems pērnās sezonas Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras “City”. Vācijas grands Minhenes “Bayern” mājās spēkosies ar trofejas īpašnieci Madrides “Real” no Spānijas. Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks pēc nedēļas. Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides “Real”, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību “Atletico”.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu