Kariņš: ar triecienu Asadam Tramps sevi pretnostatījis Krievijai • IR.lv

Kariņš: ar triecienu Asadam Tramps sevi pretnostatījis Krievijai

41
Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere, LETA

ASV raķešu trieciens Sīrijai nāk piecus gadus par vēlu, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts

Amerikas Savienoto Valstu spēku raķešu trieciens Sīrijai nāk piecus gadus par vēlu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V). Kā citē aģentūra LETA, politiķis pauda, ka Asads ir palīdzējis Trampam nonākt vienā vai otrā pusē.

“Ar to, ka Tramps ir uzbrucis Asadam, viņš ir sevi pretnostatījis Krievijai un faktiski atgriezis Ameriku atpakaļ mūsu pozīcijā,” vērtēja Kariņš. Deputāts piebilda, ka situācijas risināšanai diplomātiski ir nepieciešama abu pušu vēlme runāt. Ar triecienu Sīrijai, iespējams, Tramps vēlas panākt sarunas, vienlaikus parādot – “ja kas, tad mēs varam rīkoties”, norādīja deputāts.

Vaicāts, vai redz, ka ASV rīcība ir veids, kā ātrāk izbeigt konfliktu Sīrijā, deputāts sacīja, ka, viņaprāt, šī rīcība nāk piecus gadus par vēlu. Viņš uzskata, ka kaut ko tamlīdzīgu vajadzēja darīt jau iepriekšējam prezidentam Barakam Obamam, kad Sīrijas prezidents Bašars al Asads pirmo reizi uzbruka saviem iedzīvotājiem ar ķīmiskajiem ieročiem.

“Amerikai toreiz bija spēja faktiski iznīcināt Asada gaisa spēkus, tādā veidā samazinot viņa iespējas turpināt šo karu,” sacīja Kariņš. “[ASV prezidents Donalds] Tramps to dara gadiem vēlāk. Vai tas ko mainīs, nezinu, bet jebkurā gadījumā, tas pēkšņi izmaina situāciju,” teica deputāts.

Kā ziņots, ASV 7.aprīļa naktī raidīja 59 spārnotās raķetes “Tomahawk” uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, reaģējot uz šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem. Savienoto Valstu vēstniece ANO Nikija Heilija Drošības padomes ārkārtas sēdē paziņoja, ka raķešu trieciens Sīrijai bijis “samērīgs solis”. “ASV pagājušajā naktī spēra ļoti mērenu soli. Mēs esam gatavi darīt vairāk, taču ceram, ka tas nav nepieciešams,” norādīja Heilija.

Komentāri (41)

lno 10.04.2017. 10.56

Kaut kas traks, drīz laikam tikai Streps runās par Trampistānu…puika un zanE:):):)

+5
-2
Atbildēt

2

    Es > lno 10.04.2017. 13.59

    Prieks, fretka, ka neesat aizmirsis par konsekvencēm pēc jūsu familiāras uzrunas kādam ;)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 10.04.2017. 11.17

    Aizmirsāt “Valdi” ar viņa monitoreju… :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 10.04.2017. 15.19

No varoņa nosukuma Puķinu paglāba veselīgas bailes. Pretgaisa aizsardzības pielietojuma gadījumā Tramps solīja citu ķinīti.

+2
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 10.04.2017. 09.38

ar šādiem plakātiem krievijā mītiņos sveic savu ķeizaru

http://agonia-ru.com/wp-content/uploads/2017/04/58e9f85d555dd77df27e70b0-768×512.jpg

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu