Eiropas Parlaments atbalsta bezvīzu režīmu ar Ukrainu • IR.lv

Eiropas Parlaments atbalsta bezvīzu režīmu ar Ukrainu

34
Foto: euintheus.org

Apstiprina vienošanos par viesabonēšanas piemaksu atcelšanu

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien atbalstījis bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu, vēsta aģentūras. LETA-UKRINFORM. Likumprojekts, ko EP atbalstīja ar 521 balsīm par, 75 pret un 36 deputātiem atturoties, vēl ir oficiāli jāpieņem ES Padomei. Tas varētu stāsies spēkā jūnija sākumā 20 dienu laikā pēc publicēšanas ES Oficiālajā Vēstnesī.

Atbilstīgi jaunajam likumam, ukraiņi ar biometriskajām pasēm varēs iekļūt Eiropas Savienībā un uzturēties 90 dienas jebkurā 180 dienu periodā, ja mērķis ir brīvdienas, radinieku vai draugu apciemojums, uzņēmējdarbība, taču ne darbs. Atbrīvojums no vīzu režīma attiecas uz visām ES dalībvalstīm, izņemot Īriju un Lielbritāniju.

EP ceturtdien ar lielu balsu pārsvaru apstiprinājis vienošanos, ka no 15.jūnija tiks atceltas mobilo sakaru viesabonēšanas piemaksas, ziņo aģentūras LETA-DPA. Vienošanās par viesabonēšanas vairumcenu griestiem EP tika apstiprināta ar 549 balsīm par, 27 pret un 50 eiroparlamentāriešiem atturoties. EP balsojums likvidējis pēdējo šķērsli ceļā uz viesabonēšanas piemaksu atcelšanu, bet, pirms vienošanās stāsies spēkā, tā vēl jāapstiprina visām bloka dalībvalstīm.

“Eiropas patērētajiem tā ir liela uzvara,” norādīja Somijas EP deputāte Miapetra Kumpula-Natri. “Mēs varam svinēt viesabonēšanas piemaksu atcelšanu no 15.jūnija. Ceļojot uz citām ES valstīm, patērētāji varēs telefonā lasīt e-pastus, lietot kartes, publicēt foto sociālajos medijos, zvanīt un sūtīt īsziņas kā mājās – bez papildu maksas,” sacīja Kumpula-Natri.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu