ASV vēstniece ANO: Tramps Krieviju uzskata par problēmu • IR.lv

ASV vēstniece ANO: Tramps Krieviju uzskata par problēmu

29
Donalds Tramps. Foto: Reuters-LETA

ASV prezidents sola aizsargāties pret Ziemeļkoreju, iznīcināt ”Islāma valsti”

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps uzskata Krieviju par problēmu, trešdien, 5.aprīlī, uzrunājot forumu Ņujorkā, sacīja Savienoto Valstu vēstniece ANO Nikija Heilija, citē aģentūras LETA-AFP. “man ir bijušas sarunas ar prezidentu, kurās viņš Krieviju lielā mērā saskata kā problēmu,” paziņoja Heilija.

“Es esmu stingri vērsusies pret Krieviju biežāk, nekā varu saskaitīt, un tas ir, lūk, kāpēc – ja viņi dara ko tādu, kas ir nepareizs, mēs viņiem par to norādīsim,” diplomāte sacīja ikgadējā samitā “Sievietes pasaulē”. “Tas, ko viņi ir izdarījuši ar Krimu un Ukrainu un kā viņi piesedz [Sīrijas prezidentu Bašaru al] Asadu. Mēs pret šādām lietām neizturēsimies ar izpratni,” viņa sacīja.

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien Japānas premjeram Sindzo Abem pavēstīja, ka Vašingtona turpinās stiprināt savas militārās spējas aizsardzībai pret Ziemeļkorejas uzbrukumu. Valstu līderu telefonsaruna notika pēc Ziemeļkorejas raķetes izšaušanas Japāņu jūrā, ko analītiķi uzskata par brīdinājumu pirms ASV un Ķīnas līderu tikšanās, kur Ziemeļkorejas kodolprogramma būs galvenais jautājums.

“Prezidents uzsvēra, ka ASV ir kopā ar saviem sabiedrotajiem Japānu un Dienvidkoreju, saskaroties ar nopietniem draudiem no Ziemeļkorejas puses,” teikts Baltā nama paziņojumā. Savukārt Abe pavēstīja – Tramps atkārtoti apliecinājis, ka attiecībā uz Ziemeļkorejas kodolieroču un raķešu programmām tiek izskatītas visas iespējas. Phenjana mēģina izstrādāt tāla darbības rādiusa raķeti, kas ar kodolgalviņu spētu sasniegt ASV kontinentālo teritoriju. Tā līdz šim ir sarīkojusi piecus kodolizmēģinājumus, tai skaitā divus pērn.

Tramps trešdien preses konferencē Baltajā namā no jauna apstiprināja savu solījumu iznīcināt džihādistu grupējumu “Islāma valsts” un “aizsargāt civilizāciju”. Kampaņa pret “Islāma valsti” Sīrijā un Irākā būs “īsāka cīņa, nekā tas daudziem šķiet, ticiet man,” pēc sarunām Vašingtonā ar Jordānijas karali Abdullu sacīja Tramps.

“Mēs iznīcināsim “Islāma valsti”, un mēs aizsargāsim civilizāciju. Mums nav izvēles,” uzsvēra ASV prezidents. “Islāma valsts” kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur “kalifātu” un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības. Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (29)

jurisml_inbox_lv 06.04.2017. 09.54

te ir Trampa viedoklis par ANO izgāzto rezolūciju , ķīmisko ieroču pielietošanu Sīrijā

http://agonia-ru.com/archives/6286

+1
-1
Atbildēt

0

peteris_karlovs 06.04.2017. 15.13

Labāk risiniet Latvijas problēmas, jo defolts nav aiz kalniem.

0
-6
Atbildēt

1

    jurisml_inbox_lv > peteris_karlovs 06.04.2017. 15.53

    krievijā depolts ja nebūs jau rīt tad pairīt

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu