Krievija turpinās Sīrijas operāciju Asada spēku atbalstam • IR.lv

Krievija turpinās Sīrijas operāciju Asada spēku atbalstam

28
Foto: LETA - SANA - Reuters

Maskava noraida, ka Damaska būtu vainojama ķīmisko ieroču uzbrukumā

Krievija trešdien paziņoja, ka turpina atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada bruņotajiem spēkiem, vēsta aģentūras LETA-AFP. Maskava noraidījusi apsūdzības, ka Damaska būtu vainojama ķīmisko ieroču uzbrukumā Idlibas provincē.

“Krievija un tās bruņotie spēki turpina atbalstīt Sīrijas bruņoto spēku pretterorisma operāciju, lai atbrīvotu valsti,” žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis sakariem ar presi Dmitrijs Peskovs.

Nemiernieku kontrolētajā Idlibas provinces Hān Šeihūnas pilsētā Sīrijas ziemeļrietumos otrdien notika uzlidojums, kura laikā izplatījās indīga gāze. Dzīvību zaudējuši 72 cilvēki. Sīrijas opozīcija uzbrukumā vaino Asada armiju, kas savukārt noliedz savu saistību ar to un apsūdz “teroristu grupējumus” “ķīmisku un toksisku vielu” lietošanā.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka Sīrijas aviācija rīkojusi uzlidojumu “teroristu noliktavai”, kurā atradušās toksiskas vielas. Peskovs trešdien sacīja, ka Krievija “mazākais izklāstīs argumentus, kas ir balstīti mūsu Aizsardzības ministrijas sniegtajā informācijā”.

ASV, Francija un Lielbritānija ANO Drošības padomē iesniegušas rezolūcijas projektu, pieprasot pilnu izmeklēšanu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Pēc jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Komentāri (28)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu