Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Rēgs bruņās
Kristīne Simsone

ooo Rēgs bruņās / Ghost in the Shell Gaumīgi apvienoti manga komiksu motīvi ar mūsdienu datorgrafikas, šķiet, nebeidzamajām iespējām padara Rēgu bruņās par vienu no aizvadīto gadu vizuāli skaistākajiem sci-fi grāvējiem. Taču vēstījums sagādā vilšanos – no tā ir izsvēpētas gandrīz visas idejas, kas sastopamas gan manga komiksos, gan 1995. gada anime (japāņu animācijas žanrs) filmā. Rezultāts: papliks spraiga sižeta vēstījums ar seksualizētu Skārletu Johansoni galvenajā lomā, un ne miņas no oriģinālā sastopamajiem socioloģiskajiem vērojumiem un pārdomām par cilvēcisko identitāti tehnoloģiju laikmetā. Kino no 7. aprīļa.

ooo Satikšanās uz Piena ceļa / On the Milky Road. Noskatoties Emira Kusturicas jaunāko darbu, viņa skaļā sūkstīšanās par filmas neiekļaušanu Kannu kinofestivāla programmā politisko uzskatu (jeb Putinam paustā atbalsta) dēļ šķiet smieklīga. Režisora spēja meistarīgi vēstīt stāstus sev raksturīgajā radošajā pārgalvībā ir zaudējusi asumu. Kusturicas spēlētā galvenā varoņa likteņstāsts par karu, iemīlēšanos un vientulību ir azartisks, taču arī juceklīgs un bez dziļuma. Kino no 7. aprīļa.

Aiziet skaisti / Going in Style. Gribas ticēt, ka filma, kurā galvenās lomas spēlē aktiermākslas veterāni Morgans Frīmens, Maikls Keins un Alans Ārkins, nav tikai kārtējais reklāmstiķis ar ambīciju iekasēt naudu. Turklāt latiņa ir augsta: stāsts par trim rutīnas nogurdinātiem pensionāriem, kuri nolemj aplaupīt banku, ir pārfilmēts no 1979. gadā iznākušas tāda paša nosaukuma komēdijas. Neesmu redzējusi. Kino no 7. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu