Ušakovs ignorēs Šadurska aicinājumu turpināt Rīgas skolu reorganizāciju • IR.lv

Ušakovs ignorēs Šadurska aicinājumu turpināt Rīgas skolu reorganizāciju

34
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Artūrs Neitāls, LETA

Pašvaldības vadītājs arī paziņoja, ka apšauba iespējas atdot daļu pašvaldības funkciju izglītības jomā valstij, jo valsts esot pierādījusi, ka rīkojas nemākulīgi.

Izglītības ministra Kārļa Šadurska (V) viedokli, ka Rīgā nepieciešams turpināt skolu optimizāciju, Rīgas pašvaldība var pieņemt zināšanai, bet vērā neņems, šorīt LTV “Rīta panorāmā” paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Pēc Ušakova vārdiem, Rīgas skolas “iztikas minimums” esot 450 līdz 550 bērni skolā, un Rīgā visas skolas atbilstot šiem kritērijiem. Šadurskis gan vēlētos, lai skolās ir vēl vairāk skolnieku, tomēr tas nozīmētu, ka jālikvidē vienīgās latviešu vai krievu plūsmas skolas mikrorajonā, ko pašvaldības vadība neesot gatava pieļaut, atstāsta LETA. 

Šadurska viedokli Ušakovs ir gatavs pieņemt zināšanai, bet noteikti to ignorēšot. Pašvaldības vadītājs arī paziņoja, ka apšauba iespējas atdot daļu pašvaldības funkciju izglītības jomā valstij, jo valsts esot pierādījusi, ka rīkojas nemākulīgi, ko, piemēram, apliecinot skolotāju algu reformas īstenošana.

Komentāri (34)

jurisml_inbox_lv 31.03.2017. 09.22

iesaku valdībai vispirms apturēt no nākošā mācību gada valsts finanseejumu krievu skolām , citādi Rīga pilnīgi paliks peec krievijas nostūŗja , vispār jau jāsaak melleet šim indivīdumam kādu pantu par nepakļaušanos pastāvošai varai , Rigā nedzīvo tikai krievi

+11
0
Atbildēt

0

lno 31.03.2017. 12.01

…valsts esot pierādījusi, ka rīkojas nemākulīgi.

____________________________________________________

Par Ušakova kpmpetenci liecina Kr. Barona iela un tukšā rātes kase:)

+10
-1
Atbildēt

1

    Absints > lno 31.03.2017. 13.05

    Man nav pieņemama Ušakova “savējo” politika, un gandrīz atklātais korupcijas atbalsts. Un man nav saprotama Latvijas valsts nespēja tikt galā ar acīmredzamām nelikumībām. Kā teiktu kāds politiķis – “pietrūkst politiskās gribas”. Jūsu piemēri ir laba ilustrācija bezsaimnieciskumam. Es neesmu atbalstījis viņu un neatbalstīšu, bet Ušakovs, kā šovmens, prasmīgi izmanto Saeimas un Valdības kļūdas.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 31.03.2017. 13.04

Ja trīs skolas ir “tukšas” un skolu ēkas atrodas savstarpēji sasniedzamā vietā, tad šīs skolas ir jāapvieno vienā, ar nosacījumu, ka nedrīkst veidot kopējas latviešu – krievu, tā saucamās “divplūsmu” skolas. Ar veselo saprātu šāda patiesība būtu jāsaprot katram, ar “sirdi”, ja labākā risinājuma meklēšana skar paša bērnu, tad gan tik vienkāršu risinājumu nav viegli pieņemt. Tas tā notiek bieži vien :)

Tad nu arī Ušakovs pirms vēlēšanām uzrunā rīdzinieku sirdis, nevis prātus :). Man, līdzīgi kā Ķīpam, nav skaidrs pamats, uz kura balstoties, ierēdnis Ušakovs pretstata sevi valstij. Saeimas likumu rakstītājiem ar steigu ir jāievieš kārtība šajā lauciņā :)

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu