Šīns: Latvijai jāpacīnās par "Brexit" "šļakatām", bet nevienu tas neinteresē • IR.lv

Šīns: Latvijai jāpacīnās par “Brexit” “šļakatām”, bet nevienu tas neinteresē

39
Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas prezidents Edgars Šīns. Foto: Evija, Trifanova, LETA

Kā lielu ar “Brexit” iespējām saistītu ambīciju piemēru Šīns minēja Poliju, kur ir definēts uzdevums piesaistīt Polijai vismaz 30 000 darba vietas no Londonas.

Latvijai būtu jāpacīnās par to uzņēmumu un iestāžu piesaisti, kuras pēc “Brexit” pārcelsies uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, taču šķiet, ka nevienu tas neinteresē, šodien konferencē “Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?” sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas prezidents Edgars Šīns, ziņo LETA.

“Mums būtu jāpacīnās par Brexit “šļakatām”, bet šķiet, ka nevienam tas nav interesanti. Esmu uzdevis juristiem izpētīt, vai ir nepieciešamas kādas likumu izmaiņas, lai varētu piesaistīt uzņēmumus un iestādes, kas varētu no Lielbritānijas pārcelties uz ES. Diemžēl, interesi no valdības puses neesmu manījis,” stāstīja Šīns.

Kā lielu ar “Brexit” iespējām saistītu ambīciju piemēru Šīns minēja Poliju, kur ir definēts uzdevums piesaistīt Polijai vismaz 30 000 darba vietas no Londonas.

“Savukārt Latvija atteicās no konkurences par Eiropas zāļu aģentūras izvietošanu Rīgā, jo valdībā nevienu tas neinteresē,” piebilda Šīns.

Kā ziņots, Lielbritānija trešdien iesniegusi Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no ES. Paredzēts, ka Lielbritānija no ES izstāsies 2019.gada martā

 

Komentāri (39)

dzeris49 31.03.2017. 14.00

Man, gandrīz vai, nebūtu nekādi iebildumi būt par ASV pavalsti.

Vismaz, būtu drošs, ka no Krievijaws būtu pasargāti.

Jo visi tie Eiropas kreisie taču uztver kā lielāko ļaunumu ASV, nevis Krieviju, vai tad tā nav?

+3
0
Atbildēt

2

    Es > dzeris49 31.03.2017. 14.03

    ASV pavalsts dzeris49 alias 51 ;)))))

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 31.03.2017. 20.16

    Nelaime, ka arī ASV savairojušies tie, ko pie mums saucam par kreisajiem. Un turpina vairoties. Tikai saucas citādi un no attāluma nav skaidri saredzami.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Ivars 31.03.2017. 13.45

“Brexit” ir nieks, salīdzinot ar Eirokoma prezidenta izteiktajiem draudiem veicināt “Texitu” u.c. antikonstitucionālus referendumus ASV. Droši vien muld pa tukšo – ne nu veicinās, ne kā, bet tik un tā izrunāšanās vedina uz jautājumu, vai joprojām formāli suverēnās ES dalībvalstis Briseles birokrātu skatījumā jau tiek pielīdzinātas ASV pavalstīm?

+6
-4
Atbildēt

0

dzeris49 31.03.2017. 13.10

Ja pret ko jācīnaas, tad pret Briseles birokrātu diktātu un muļķību, tad nebūs arī “šļakstas”, atkal viens “gudrais”, kas nespēj atšķirt cēloņus no sekām.

+4
-6
Atbildēt

1

    tonijs > dzeris49 31.03.2017. 16.27

    Lielbritānija jau arī ir/bija daļa no Briseles birokrātijas. Šļakatas radīja tās lēmums izstāties no ES, bet par Briseles diktātu parasti dzirdu Kremļa TV raidījumos, tāpēc nedaudz brīnos.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu