NEPLP uzsākusi administratīvo lietvedību pret LTV par "vienpusēju Rīgas pašvaldības darba kritiku" • IR.lv

NEPLP uzsākusi administratīvo lietvedību pret LTV par “vienpusēju Rīgas pašvaldības darba kritiku”

15
NEPLP. Foto: Ieva Lūka, LETA.

NEPLP norāda, ka Latvijas Televīzija ir rīkojusies pretēji Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajam.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir informējusi Rīgas domes vadošo koalīciju domes priekšsēdētāja Ušakova un domes priekšsēdētāja Amerika personā par to, ka, atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam, ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība pret Latvijas Televīziju, informē Rīgas dome.

Latvijas Televīzija 18. janvārī pārraidīja raidījumu “Tieša runa”, kurā piedalījās politisko partiju “Vienotība”, Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!—TB/LNNK, ZZS, Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji, žurnāla “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele un sociālo tīklu eksperts Guntars Meluškāns. Raidījums bija veltīts Rīgas pašvaldības darba kritikai, taču neviens Rīgas domes pārstāvis uz raidījumu uzaicināts nebija.

NEPLP norāda, ka Latvijas Televīzija ir rīkojusies pretēji Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajam, ka, atspoguļojot sabiedrībai svarīgas, pretrunīgi vērtētas tēmas, jātiek atspoguļotiem dažādiem viedokļiem. Tostarp, kritizētajai pusei ir jānodrošina iespēju izteikt savu viedokli.

“Padome secina, ka raidījumi, kas veidoti par pašvaldību vēlēšanām, īpaši, ja diskusijā piedalīties tiek aicināti politisko partiju pārstāvji, kas kandidēs pašvaldības vēlēšanās, ir uzskatāmi par sabiedrībai svarīgu tematu.

Pārbaudē NEPLP nekonstatēja, ka sižetiski vai pārraides laika ziņā nepārprotami saistītu raidījumu ietvaros Latvijas Televīzija programmā “LTV1″ ir atspoguļots Rīgas domes koalīciju veidojošo politisko partiju viedoklis, kas ņemot vērā Rīgas iedzīvotāju ievērojamo atbalstu un raidījuma pieteikto tematiku, nepārprotami ir uzskatāms par būtisku viedokli, kam raisījuma vai tā cikla ietvaros ir jābūt pienācīgi izvērtētam, ko Latvijas Televīzija nav ievērojusi”, secināts NEPLP vēstulē.

Tādējādi Latvijas Televīzija, izplatot minēto raidījumu “Tieša runa”, ir pārkāpusi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24. panta ceturto daļu.

Komentāri (15)

vvilums 27.03.2017. 16.55

Par “vienpusēju Rīgas pašvaldības darba kritiku”.

Analizēt Rīgas domes darbu bez uškremlistiem nedrīkst. Mamikin’zdanok’gribuļ darbus apspriest bez to klātbūtnes arī nedrīkstēs?

+6
0
Atbildēt

0

Ēriks 27.03.2017. 15.21

Šāda tipa raidījumi saucamajā sabiedriskajā TV jau ir vērojami ārkārtīgi sen,nu NEPL ir atmodusies,kad jāaizstāv Ušakovs.

+5
0
Atbildēt

0

lno 27.03.2017. 15.21

Vai Drošības policija jau aizsūtīta žurnālistu galdu izkratīšanai?:):):)

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu