Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Prom!
Kristīne Simsone


oooo
 Prom! / Get Out. Komplicētā un socioloģiskajām atsaucēm caurstrāvotā šausmu filma ir režisora Džordana Pīla debijas darbs. Apvienojot ironiju, šausmu žanra nesaudzīgumu un trillera spriedzi, Pīls radījis filmu, kas ir šerpa rasisma attēlojums tā slēptākajās un neglītākajās formās. Prom! šausmu filmu žanrā izceļas ne tikai ar attapīgu un noslīpētu stāstniecību, bet arīdzan ar pievienoto idejisko vērtību. No 24. marta.

ooo Dzīvība / Life. Filmas veidotāji pieticīgi min Ridlija Skota Svešo kā «iedvesmas avotu», taču klaustrofobiskā sižeta līnija par slepkavniecisku citplanētieti uz kosmosa kuģa klāja vairāk izskatās kā ciešs klasikas pārfilmējums. Bieži klātesošo déjà vu sajūtu gan, par laimi, kompensē stāsta ritms un spriedzes pilno šausmu elementu pielietojums. Tomēr trūkst jēgpilnāka idejiskā seguma. No 24. marta.

Pēcattēls / Powidoki. Rudenī mūžībā aizgājušā poļu kinoklasiķa Andžeja Vajdas filma ir vēstījums par avangarda mākslinieku Vladislavu Stšemiņski. Biogrāfiskā drāma ataino Polijas radošās brīvības iegrožojumus komunistu valdīšanas laikā 20. gadsimta vidū. Neesmu redzējusi. Splendid Palace no 24. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu