Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā


Konkurences padome uzlikusi pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme 2,1 miljona eiro sodu
par paaugstināta servisa pārvadājumu iepirkumu 2012. gadā. Sodīta arī pilnsabiedrība RMS, kas pilsētā nodrošina pasažieru pārvadājumus ar mikroautobusiem. KP norāda, ka uzņēmumi neatļauti vienojušies par konkurences ierobežošanu, nosakot, ka RMS braukšanas maksa nedrīkst būt zemāka par Rīgas satiksmes tarifu.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludinājusi likvidējamo Trasta komercbanku par maksātnespējīgu. Līdz ar tiesas lēmumu tiks sākts Trasta komercbankas bankrota process. Administratora pienākumus turpinās veikt Ilmārs Krūms, jo tiesa noraidīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lūgumu par administratoru iecelt Armandu Rasu.

Latvijā dislocētie Kanādas spēki, kas ieradīsies jūnijā, ietvers arī «kiberkaravīrus», lai aizsargātu militāros datortīklus un informāciju no Krievijas uzbrukumiem, ziņo laikraksts The National Post. 450 karavīru lielā kaujas grupa būs gatava Kremļa organizētām nomelnošanas kampaņām, piemēram, nepatiesām ziņām par kanādiešu karavīru uzvedību un NATO darbību Centrāleiropā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu