Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Zviedrijas valdība nolēmusi atjaunot obligāto militāro dienestu, jo bijušas grūtības uz brīvprātīgo bāzes aizpildīt kaujas vienības. Plāns paredz, ka 1999. un 2000. gadā dzimušie jaunieši un jaunietes drīz saņems iesaukuma anketas, tomēr vairumam dienēt nevajadzēs — no pavēsti saņēmušajiem un brīvprātīgajiem ik gadu 2018. un 2019. gadā tikai 4000 izies pamatmācību kursu.

Nedēļas notikumi pasaulē


Eiropas Parlaments nobalsojis par Francijas galēji labējās
Nacionālās frontse līderes Marinas Lepēnas deputātes imunitātes atcelšanu, jo viņa tviterī publicējusi džihādistu grupējuma Daesh zvērību fotoattēlus. Atsaucoties uz parlamentāro imunitāti, Lepēna līdz šim atteikusies ierasties uz liecību sniegšanu policijā.

Baltais nams apstiprinājis laikraksta Washington Post ziņoto, ka ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss pērn divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku. Sešonss savas apstiprināšanas procedūras laikā šo faktu bija noliedzis. Ģenerālprokuroram veltīto kritiku ASV prezidents Donalds Tramps nodēvējis par raganu medībām, bet Sešonsu viņš aizstāvēja kā «godīgu vīru», kurš nav izdarījis neko sliktu.

ASV prezidents Donalds Tramps izteicis apsūdzības, ka viņa priekšgājējs Baraks Obama licis noklausīties Trampa telefonsarunas vēlēšanu kampaņas laikā un pieprasa Kongresu to izmeklēt. ASV Federālā izmeklēšanas biroja direktors Džeimss Komijs apvainojumus nosaucis par nepatiesiem un aicinājis Tieslietu ministriju publiski tos noraidīt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu