Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Kongs: Galvaskausa sala
Kristīne Simsone


ooo 
Kongs: Galvaskausa sala / Kong: Skull Island. Divas stundas garš, eksotisks piedzīvojumu grāvējs, kurā var sekot līdzi, kā zvaigznes Toms Hidlstons, Semjuels L. Džeksons, Brī Larsone un Džons Gudmens diebj caur iespaidīgā datorgrafikā radītiem džungļiem. Spēka «spēles» par izdzīvošanu filmas varoņu (gan cilvēku, gan mošķu) starpā ir uzņemtas spraigi un azartiski, taču neviens no personāžiem nav portretēts tik detalizēti, lai raisītu līdzpārdzīvojumu vai liktu šai filmai uzkavēties atmiņā ilgāk. Līdz ar to kinovēstures pazīstamākais Karalis Kongs vēl aizvien ir 1933. gada Meriama Kūpera ikoniskās filmas titulvaronis. No 10. marta.

ooo Mans aklais randiņš ar dzīvi / Mein Blind Date mit dem Leben. Vācu komerckino Latvijas kinorepertuārā ir skatāms salīdzinoši reti, turklāt šī filma ir cienīgs piemērs. Tā savu mērķi – aizkustināt skatītāju un sagādāt labsajūtu – sasniedz ar uzviju. Stāstā par kāda jauna vājredzīga vīrieša neatlaidīgo sava ceļa iešanu ir gan humors, gan viegls sentiments un nekaitīga deva manipulatīva dramatisma. Nepiespiesti un simpātiski. No 10. marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu