Dizains — sabiedrības spogulis • IR.lv

Dizains — sabiedrības spogulis

5
Vēsma Kontere-Makvilana.
Anda Burve-Rozīte

Arhitekte, Vesterdāla Oslo mākslas augstskolas profesore Vēsma Kontere-Makvilana raksta grāmatu par modes namu PradaViņa bija arī viena no Latvijas dizaina gada balvas žūrijas loceklēm un, vērtējot darbus, gaidījusi vairāk labu interjera projektu

Pirms desmit gadiem arhitekte Vēsma Kontere-Makvilana pārcēlās uz dzīvi Oslo Norvēģijā. Kļuva par Westerdals Oslo School of Arts profesori. Izveidoja bakalaura programmu, pasniedza lekcijas modes mākslas studentiem. Patlaban respektablā skandināvu mākslas augstskola izveidojusi maģistra programmu kopā ar divu citu Eiropas valstu augstskolām – tā iespējams dot plašākas iespējas studentiem, kā arī ietaupīt naudu. Tieši ekonomiskais aspekts augstskolām patlaban liek veidot jaunus izglītības biznesa modeļus. 

Vēsma turpina pasniedzējas darbu Vesterdāla skolā, audzina trīs bērnus un nesen ķērusies pie jauna izaicinājuma – akadēmiskas grāmatas rakstīšanas angļu valodā par modes namu Prada

Intervijā Vēsma stāsta, kā rit darbs pie grāmatas. Viņa arī iezīmē apdomāšanas vērtus pieturpunktus par vērtībām dizaina un modes pasaulē, kas spilgti atspoguļo sabiedrībā notiekošo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu