Aptauja: Katrs otrais iedzīvotājs pārliecināts, ka Latvijā pastāv vīriešu un sieviešu līdztiesība • IR.lv

Aptauja: Katrs otrais iedzīvotājs pārliecināts, ka Latvijā pastāv vīriešu un sieviešu līdztiesība

28
Foto: Edijs Pālens, LETA.

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka patlaban Latvijā visās jomās kopumā pastāv sieviešu un vīriešu līdztiesība.

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka patlaban Latvijā visās jomās kopumā pastāv sieviešu un vīriešu līdztiesība, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati, ziņo aģentūra LETA.

Šī gada februārī noskaidrots, ka 50% iedzīvotāji ir kopumā pārliecināti, ka abi dzimumi Latvijā ir līdztiesīgi — 3% tam drīzāk piekrīt, savukārt vēl 17% tam pilnīgi piekrīt.

Šogad fiksētais rezultāts atkārtojis pagājušā gadā uzrādītos rādītājus, kas ir bijis viens no augstākajiem mērījumu vēsturē. Minimāli, taču lielāks iedzīvotāju, kas domāja, ka Latvijā pastāv pilnīga sieviešu un vīriešu līdztiesība, īpatsvars fiksēts 2011. gadā, kad tā kopumā domāja 51% iedzīvotāju.

Pretējās domās šogad ir 40% iedzīvotāju. 28% respondentu drīzāk nepiekrīt apgalvojumam, ka Latvijā pastāv vīriešu un sieviešu līdztiesība, taču vēl 12% tam nepiekrīt pilnībā. Vēl 10% iedzīvotāju nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Komentāri (28)

Anonīms 09.03.2017. 20.12

manu maasiicu nositu varmaaka un no valsts puses – absoluuts klusums , kaut gan buut jaariikojas kaut vai potenciaalo upuru vaardaa

Bet … es no savas puses varu liecinaat, ka Latvijas valstii kaa sieviete nejuutu absoluuti nekaadu dzimumdiskrinaaciju. Ja neskaita to, ka viirieshiem kopumaa ir sliktaaka veseliiba kaa sievieteem un ka konkurence starp sievieteem viirieshu deel ir milziiga, bet vispar – zveeru – te ir viens bonus Latvijas valstij – briivu sievieshu briiviiba

labi , par cenu nerunaasim – es maksaaju, man nav zheel , ir veerts

0
0
Atbildēt

1

    robotron > Anonīms 09.03.2017. 22.07

    Skaisle

    un ka konkurence starp sievieteem viirieshu deel ir milziiga

    Baudiet nu izcīnīto monogāmiju. Visas dzīvas būtnes uz planētas konkurē, bet normālā, poligāmā ģimenē, sievietes viena otru papildina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

valdemir 08.03.2017. 18.18

Aleksandrs Ņikonovs “Feminisma gals”.

0
0
Atbildēt

1

    robotron > valdemir 08.03.2017. 20.00

    valdemir

    Dzimumu līdztiesībai ir jābūt un tā arī ir un ar feminismu tam nav nekāds sakars. Dzimumu nonivelēšana, ko vēlas vājprātīgas bābas un ko cenšās īstenot mūsu valdošās kremļa maukas un pidarasi, nav pieļaujama. Līdz pašai pilnībai tikai atlicis tāds nieks, kā Rinkēvičam ieņemt, iznēsāt un laist pasaulē sev līdzīgu organismu.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu