KNAB nekonstatē pārkāpumus Vējoņa dalībā modes žurnāla fotosesijā • IR.lv

KNAB nekonstatē pārkāpumus Vējoņa dalībā modes žurnāla fotosesijā

42
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere, LETA.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis nelikumības, Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedaloties modes žurnāla fotosesijā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA skaidroja, ka birojs izvērtēja informāciju par Valsts prezidenta iespējamo likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” normu neievērošanu, iespējams, nemaksājot par tērpiem tirgus cenu un, iespējams, izmantojot savu vārdu reklamēšanai.

KNAB nekonstatēja faktus, kas liecinātu, ka Vējonis būtu pieņēmis dāvanas, proti, nebūtu maksājis par tērpiem tirgus cenu vai būtu izmantojis savu vārdu reklamēšanai, pārkāpjot iepriekšminētajā likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Jau ziņots, ka KNAB uzmanību Vējonis piesaistīja pagājušā gada septembrī, kad Vējonis ar kundzi Ivetu sadarbībā ar slaveno latviešu dizaineri Annu Osmuškinu iejutušies modeļu lomās itāliešu modes žurnāla “Collezioni Haute Couture” lapās.

Iepriekš KNAB nekonstatēja pārkāpumus arī Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) fotosesijā, kurā viņš, iespējams, reklamēja kāda komersanta apavus.

KNAB, izvērtējot publiski izskanējušo informāciju par Amerika fotogrāfijām, kurās viņš, iespējams, reklamē kāda komersanta apavus, neguva apstiprinājumu faktiem, kas liecinātu par valsta amatpersonām likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu.

Amatpersonu iesaistīšanās reklāmās ir pretrunā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz, ka amatpersonām ir aizliegts piedalīties reklāmās, savukārt Amerika pārstāvji ir pārliecināti, ka likums nav pārkāpts, jo fotogrāfijas neesot radītas reklāmas nolūkos.

Amerika padomnieks Mareks Gailītis iepriekš skaidroja, ka fotogrāfijas savulaik tikušas fotografētas kādam Itālijas modes žurnālam, kas Amerikam uz foto sesijas laiku iedevis uzņēmumos redzamo apģērbu un apavus. Ameriks neesot kļuvis par “reklāmas seju” un arī nav saņēmis nekādu finansiālu atalgojumu par šo fotogrāfiju uzņemšanu.

Komentāri (42)

robotron 02.03.2017. 13.50

Kāpēc gan lai KNAB atrastu pārkāpumus Puķina favorītam, Vienotības un SC izraudzītam prezim?

0
-4
Atbildēt

7

    robotron > robotron 02.03.2017. 14.54

    andrejs

    Nelaid muļķi, bez Vienotības atbalsta tas nebūtu ticis preža amatā.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 02.03.2017. 18.40

    andrejs

    Vismaz labi, ja domu esi sapratis.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > robotron 02.03.2017. 16.17

    Tad tā arī raksti: Lemberga kandidāts bez V un SC atbalsta nekļūtu par prezi.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 03.03.2017. 02.12

    andrejs

    Kāpēc jāraksta Lemberga, ja tas bija Puķina kandidāts?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > robotron 03.03.2017. 08.58

    Vējonis par Puķinu neko nezin,viņš vispār reti kuru pazīst un nezin,kur katrs braukā:

    “Es braucu vienkārši atpūsties vienā kompānijā ar Zaķi. Tur bija tādi, kas man neko neizteica, tā īsti pazīstu tikai Zaķi. Lidojām visi kopā, liekas, 1. augustā, bet katram bija sava programma, un atpakaļ lidojām atsevišķi – es jau 5. augustā,” sava darba datora kalendārā skatoties, cenšas atminēties R. Vējonis. Par V. Sikšņa saistību ar Citadeles darījumu R. Vējonim neesot bijis ne mazākās nojausmas, un Callidus Capital līdzīpašnieku kā vienu no Gruzijas ceļojuma līdzbraucējiem aizsardzības ministrs sazīmē tikai Pietiek rādītajās bildēs. http://www.pietiek.com/raksti/laika,_kad_izskiras__citadeles__cena,_politiki_un_pirceji_kopigi_izklaidejusies

    Prezidenta kancelejas pārstāvis Jānis Siksnis skaidro, ka prezidents par Šlesera dalību vakariņās neesot zinājis, tas bijis pārsteigums. Par Šlesera dalību vakariņās prezidents nav zinājis, lai arī ar ekspolitiķi ir labi pazīstams, jo kopā darbojies vairākās valdībās. Turklāt Valsts prezidenta kanceleja Šleseru apstiprināja pavadošās uzņēmēju delegācijas sastāvā. To, ka Vējonis nezināja, ar ko kopā vakariņos, apšauba eksprezidents Valdis Zatlers, kurš pēc 10. Saeimas lēmuma neļaut KNAB kratīšanu Šlesera dzīvesvietā, rosināja tās atlaišanu.http://apollo.tvnet.lv/zinas/noskaidrots-ko-blakus-vejonim-aae-darijis-slesers/787929

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 03.03.2017. 09.50

    Ēriks

    Zatļers ar Saeimas atlaišanu drīzāk parūpējās, lai vēl četrus gadus varētu savu purnu zīmēt TV ekrānos un pavadīt laiku meļņiku un zaharjinu kompaškās, turklāt Saeimas atlaišana bija tvaika nolaišana, lai tāda Šļesera zarnas netiktu uztītas uz zemnieku sūdu dakšu zariem, jo situācija brieda.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > robotron 02.03.2017. 14.15

    Vējoni taču izvēlējās ZZS

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu