Rinkēvičs: Pārējai pasaulei nenāktu par labu ASV noslēgšanās savā iekšpolitikā • IR.lv

Rinkēvičs: Pārējai pasaulei nenāktu par labu ASV noslēgšanās savā iekšpolitikā

182
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Foto: Ieva Čīka, LETA.

Jautāts, vai ir izjutis, ka pēc Trampa ievēlēšanas ASV savās diplomātiskajās attiecībās būtu kļuvusi noslēgtāka, Rinkēvičs atbildēja noraidoši.

Ja ASV cieši noslēgsies savā iekšpolitikā, tas nenāks par labu pārējai pasaulei, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs sacīja, ka pagaidām viņam nav pamata apšaubīt “ļoti skaidro ziņu”, ko jaunais ASV prezidents Donalds Tramps ir teicis par NATO, tāpat neesot pamata apšaubīt to, ko prezidenta vārdā dažādos formātos ir teicis viceprezidents, ārlietu un aizsardzības ministri.

“Jautājums ir, kā attīstīsies ASV iekšpolitika. Es baidos, ka mēs lielā mērā redzam ļoti asu cīņu, kas var vēl vairāk novirzīt ASV administrācijas domas par ārpasauli un vairāk cīnīties par visu [ar iekšpolitiskajiem jautājumiem saistīto] — no veselības jautājumiem līdz pat ziņām par Krievijas iesaisti vēlēšanu kampaņā,” sacīja Rinkēvičs.

Pēc viņa paustā, ja Savienotās Valstis ļoti noslēgsies savā iekšpolitikā, tas nenāks par labu ne Latvijai, ne pārējai pasaulei.

Tomēr kopumā Rinkēvičam pagaidām esot grūti prognozēt ASV politiskā kursa attīstību, jo dažādu pavērsienu un notikumu ietekmē tas var būtiski mainīties.

Jautāts, vai ir izjutis, ka pēc Trampa ievēlēšanas ASV savās diplomātiskajās attiecībās būtu kļuvusi noslēgtāka, Rinkēvičs atbildēja noraidoši.

Komentāri (182)

puika 21.02.2017. 23.15

Starp citu, cik daudzi ir informēti par šo?

Saeima konceptuāli atbalsta Latvijas un ASV līguma par sadarbību aizsardzības jomā ratificēšanu

http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/25613-saeima-konceptuali-atbalsta-latvijas-un-asv-liguma-par-sadarbibu-aizsardzibas-joma-ratificesanu

+6
-1
Atbildēt

2

beta 22.02.2017. 09.34

> lno

Klau, Tu prātīgs vīrs, kaut daudz kur Tavam viedoklim nepiekrītu. Vai vari pāris frāzēs noformulēt patreizējā perioda izaicinājumus 3 līmeņos: 1/ pasaules, 2/ Eiropas, 3/ Latvijas?

Kā domā, cik lielā mērā Latvija ir manevrētspējīga dotajos apstākļos?

Kā Latvijai pareizi rīkoties? Tev ir vīzija?

+3
0
Atbildēt

21

    beta > beta 22.02.2017. 13.14

    >lno

    Lai pailustrētu savu izteikumu par stiklu un dzintaru, neliels fragments :)

    https://www.youtube.com/watch?v=2yjWnLFN6mM

    Panasenkovs tiešām ir augsta līmeņa erudīts, gan vēsturē, gan ekonomikā, gan psiholoģijā, viņš spēj izteikties un formulēt domu, plus ar stabilu nervu sistēmu un milzīgu iekšēju pašcienu.

    Jā, gudri vīrieši ir mana vājība… :) :) :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 14.12

    andrejs. Nu labi, sorry:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 22.02.2017. 14.14

    Laikam ne tur aizšāvi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 14.24

    > lno

    Kaut kur lasīju, ka talantīgs (ģeniāls) cilvēks būtu jārespektē tikai tajās jomās, kur viņa talants (ģēnijs) izpaužas. Tas būtu godīgi. Lai Pauls sacer labu mūziku un izvēlas izpildītājus, tur viņš ir galvu augstāk par citiem, bet lai nelien politikā. Tas pats par pērējiem komponistiem, mūziķiem un citām radošām personībām.

    Belkovskis pretendē uz politologu, tātad kaut kādā mērā uz publisku autoritāti citu (pietiekoši augsti stāvošu personu) rīcības vērtēšanā. Un piedevām, spēj būt demagogs un zemisks. Katram pašam priekš sevis jāspēj izvērtēt, cik lielā mērā viņš uzticas cilvēkam ar šādu īpašību komplektu.

    Es Belkovski klausos, bet viņš man vairs nav autoritāte. Klausos tāpēc, ka viņa mūžīgajā platē pat putleru, pavīd interesantas informācijas druskas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 14.11

    beta. Es uzsvēru viņa talantu, neapgalvoju, ka viņš ir eņģelis, uz ko arī pats nepretendē. Vai Lenijas Rīfenštāles filma nav lieliska? Vāgners bija pārliecināts antisemīts, tādēļ noliegt viņa muzikālo ģēniju? Mūsu Pauls arī nav eņģelis, bet kurš vēl sacerējis dziesmas, kuras tā mīlētu mūsu publika?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 13.00

    > lno

    Pastrīdētos ar Tevi par Belkovski, bet jūtu nevienosimies… :) Ne viss ir zelts, kas spīd – te būtu īsti vietā.

    Kaut ko par Jevgēniju Panasenkovu esi dzirdējis? Lūk, šis puisis gan ir patiess dzintars, ne jūras apgludināts pudeļu stikls… :)

    Zaharovas uztraukums tikai pastiprina manas aizdomas, ka Čurkinam pēdējo lāsi ielējuši savējie :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 22.02.2017. 14.10

    Kas kopīgs Latiņinai ar Potapovu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 13.21

    Panasenkovs ir pleibojs, narciss:)

    P.S. Tikai manuprāt:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 11.35

    beta. Piedod, bet man šobrīd pavisam nav noskaņojums uz tādu domu lidojumu. Manuprāt par apdraudējumiem mums domstarpību nebūtu:) Ja Tev garlaicīgi piedāvāju piedāvāju pēdējo Belkovska interviju. Lai arī viņam visam nepiekritīsi, tomēr viņš ir talants, kādu nav daudz.

    https://www.youtube.com/watch?v=kfAKzzweDBs

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 22.02.2017. 13.58

    lno

    Šo ierakstu pēc Tava ieteikuma jau agrāk noklausījos. Viss ir jauki.

    Nepatīk man tā pārāk garā muldēšana.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 13.58

    Panasenkovs ir spilgts pēc formas, bet NEKAD nenodarbojas ar meliem un demagoģiju. Nesagroza faktus, kaut ko nenoklusē vai nepiemelo. Nav zemisks. Nevaru iedomāties viņa pasāžu par kādas valsts prezidenta zelta zobiem…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 22.02.2017. 14.03

    Viss

    Jā, bet toreiz situācija tiešām šķita visai dīvaina. Pirmā parādīšanās pēc prombūtnes, kad viņu palielīja kirgīzijas prezis kā labu šoferi. Tad vēl visi ņirdza, ka varbūt puķins varētu Merkeli vizināt, bet ne jau turkestānas prezidentu…

    Bija sajūta, ka kkas īsti labi nav.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 13.49

    >lno

    Jebkuram cilvēkam patiesā būtība ir dziļumā, pa virsu daudz visa kā, lai novērstu uzmanību vai vēl labāk, izliktos par kaut ko citu. Mimikrija. Bet ir brīži, kad patiesā būtība uzpeld, atsedzas. Tad arī var redzēt, vai cilvēks ir tas par ko uzdodas. Es ar Belkovski granātas nevestu, bet man jau arī neviens to neliek darīt.:)

    Ikvienu cilvēku vērtēju atbilstoši viņa ietekmes līmeņiem. Jo vairāk cilvēks spēj ietekmēt procesus, jo stingrāk viņu vērtēju. To gan daru savam priekam, bet, par cik pastāv vārda brīvība, padalos :) :) :)

    Organiski neciešu melus un demagoģiju. Belkovskis ir labs demagogs. Bet nenoliedzu, jā, reizrēķinu prot, pa “aprindām” paberzējies un no tā arī dzīvo…

    Ja kas, uz viņa ziņojuma pamata it kā paņemts ciet Hodorkovskis (bet tas jau arī putniņš). Un draudzība ar Berezovski arī viņu labi raksturo…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > beta 28.02.2017. 10.59

    lno

    Mūsu Pauls arī nav eņģelis, bet kurš vēl sacerējis dziesmas, kuras tā mīlētu mūsu publika?

    Ko saimnieks silē ielika, to arī mīlēja. Protams mums ir labāki komponisti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 13.19

    beta. Panasenkovu ieliku šeit, kad sākās muslimu invāzija. Kādēļ Tu vērtē balts – melns kategorijās? Belkovskis pareģoja Janukoviča bēgšanu 2 nedēļas pirms tas notika. Skatīsimies, ko un vai liecinās oligarhs Firtaš.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 12.37

    beta. Svēto nav:) Belkovskis ir talants – politologs, psihologs, rakstnieks, ar fenomenālu atmiņu:)

    Lūk, interesanta ziņa: Захарова: США не должны допустить повторных утечек в СМИ о причинах смерти Чуркина

    Подробнее на ТАСС:

    http://tass.ru/politika/4044676

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 12.26

    >lno

    OK! :)

    Belkovski jau paklausījos pa teļļuku. Viņš ir divkosis. Pamatīgs. Man kļuva pretīgs pēc ļoti plebejiska un personiska, bet kā viņam pašam droši vien likās “inteliģenta” uzbrauciena Porošenko, pēc tam, kad Ukrainā aizliedza telekanālu Doždj.

    Paklausies sākumu. https://www.youtube.com/watch?v=mXwDfXU7gls&list=PL2USC4-g-gJZr8coF3uLp8HlIDMpKkxj5&index=21

    Laikam puisis ne pa jokam apvainojās, ka nedabūja Ukrainas pilsonību. Kā rāda pievestais piemērs, pelnīti.

    Labi, likšu Tevi mierā.:) Man vēl šonedēļ jānoguļ. Par cik mani aptekā un pašai nekas nav jādara, tiešām bīžiem jau gribas uz darbu :) :) :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > beta 22.02.2017. 13.20

    Belkovskis, Latiņina, visi taadi eksperti…

    Kur pazudis tas krievu opozīcijas politologs, kurš pirms gada ziņoja, ka Putins ir atstumts no varas (bij dienas 10, kad šis bija nozudis no plašākas sabiedrības acīm).

    P.S. Ne gluži pazudis, bet kkā pieklusis…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 13.23

    andrejs. Visi ir tikai cilvēki.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > beta 22.02.2017. 13.45

    andrejs. Nu slikta tā Latiņina tāpat kā Anna potapova?:)

    Собственно, начну с самого начала. Значит, у нас тут неделю назад Владимир Познер опубликовал на «Эхе» замечательную колонку про марш легионеров СС в Латвии, что, дескать, вот, как можно: Обама, Меркель не осуждают. Такая колонка, ну, совершенно демагогическая, потому что латышский Ваффен СС европейцы не осуждали (подчеркиваю, не осуждали). Не то, что там в 2000-х годах, а еще в 1946 году было сделано исключение для латышских частей Ваффен СС, потому что когда в 1946 году Нюрнбергский трибунал назвал Ваффен СС криминальной организацией, он сделал исключение для тех людей, которые участвовали в нем в рамках всеобщей воинской повинности. И всегда союзники исключали из, собственно, СС латвийский и эстонский легион. Даже этот латвийский легион принимал участие в Нюрнбергском трибунале не в качестве подсудимых, а в качестве сторожей http://echo.msk.ru/programs/code/1519500-echo/

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 22.02.2017. 13.51

    > andrejs

    putlers laiku pa laikam pazūd, lai iešpricētu kārtējo botoksa devu un pievilktu ādu. Viss.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

puika 22.02.2017. 06.28

Secretary General Jens Stoltenberg:

So my focus is now on what can we do to make sure that we implement what we have promised, that we deliver on what we promised all together back in 2014. And this is not about the US forcing Europe to increase defence spending. This is about actually all 28 Allies including 26 European Allies sitting around the same table back in 2014 and agreeing that, taking into account a more dangerous world, a more demanding security environment, we have to invest more in defence. So, I think it’s important to understand that it is in the interest of Europe to invest more in defence and the good thing is that even if there is a long way to go and even if today only 5 nations that meet the 2% target, actually we have started to move. In 2014 we decided 3 things: we decided to stop the cuts, then gradually increase defence spending and then move towards 2% within a decade. In 2015 we stopped the cuts, 2015 was the first year in many years we didn’t have cuts in defence spending across Europe and Canada. Then in 2016 we had a significant increase of 10 billion dollars or close to 4% in real terms. So actually after just two years we have made two important steps: stop the cuts and started a significant increase. We have a long way to go, there is much more to do but I’m encouraged by the fact that we have started to move in the right direction. So my focus is on how can we make sure that this is something we will continue and I’m confident because I see a very strong will in the European capitals and in the US and Canada that we should do this together.

http://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_141632.htm

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu