Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pasaulē prestižākās mūzikas balvas Grammy ikgadējā pasniegšanā Losandželosā triumfējusi angļu dziedātāja Adele, kura ieguvusi piecas balvas. Viņas disks 25 atzīts par «Gada albumu», «Gada ierakstu» un «Gada popmūzikas vokālo albumu», savukārt singls Hello apbalvots kā «Gada dziesma» un «Labākais popmūzikas solo izpildījums». Piecas balvas saņēma arī leģendārā britu mūziķa Deivida Bovija pēdējais albums Blackstar, kas iznāca divas dienas pirms viņa nāves.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flins  atkāpies no amata, jo melojis par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām. ASV mediji atklājuši, ka pirms Trampa stāšanās amatā Flins ir privāti kontaktējies ar Krievijas vēstnieku ASV, pārspriežot toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas plānus noteikt jaunas sankcijas pret Maskavu un signalizējot, ka topošais prezidents ieņems saudzīgāku pozīciju.

ASV vēstniecības varētu lūgt personām, kas piesakās vīzām, atklāt savu sociālo tīklu kontu paroles, paziņojis iekšējās drošības ministrs Džons Kelijs. Paroļu pieprasīšana varētu tikt apsvērta iebraucēju pārbaudīšanai sevišķi no tādām valstīm kā Irāna, Irāka, Lībija, Somālija, Sīrija un Jemena.

Drošības apsvērumu dēļ ASV Kalifornijas štata Orovilas aizsprosta apkārtnē 13. februārī dots rīkojumus evakuēties aptuveni 188 000 cilvēku, jo spēcīgās lietavas ir radījušas pārslodzi. Aizsprostam sabrukšana nedraud, bet bažas rada pārgāzne, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta laikraksts Sacramento Bee.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu