Janas Egles gaismā • IR.lv

Janas Egles gaismā

2
NULL

Astoņi stāsti par antīko traģēdiju varoņiem – latviešiem

Kādā intervijā rakstniece Jana Egle stāsta, ka nosaukums Gaismā grāmatai dots tāpēc, ka tajā ietvertie astoņi stāsti gaismā izceļ to, par ko parasti nerunā. Par bezpalīdzību attiecībās, bērnu cietsirdību, citādību. Es šo nosaukumu būtu gatava izlasīt vēl arī tā, ka šajos stāstos bezcerīgi smagas dzīves situācijas, visbiežāk – bez jelkāda iespējama atrisinājuma, tiek ieceltas Janas Egles gaismā. 

Kas gan ir Jana Egle, lai sekotu šai iztēlei, lai uzticētos viņas rakstītajam vārdam? Viņas vārds noteikti kaut ko izteiks liepājniekiem, Jana Liepājā ir bērnudārza vadītāja, dziesminiece, pamanāma, klātesoša un bieži vien arī organizatore Kurzemes dziedošo un rakstošo ļaužu pasākumos. Austras Pumpures koncertos kāpusi uz skatuves lasīt arī dzeju – 2002. gadā iznāca viņas pirmais dzejas krājums Dzirdēt noklusēto

Arī prozā pirmos panākumus guvusi tieši Kurzemes Prozas lasījumos: 2014. un 2015. gada Kurzemes Prozas lasījumos par stāstiem Tāds rudens un Aiziet jūriņā!, 2014. gadā Prozas lasījumos Rīgā saņēmusi alternatīvās žūrijas balvu par labāko jaunā autora stāstu Lūdzu, lūdzu, lūdzu, 2015. gada Prozas lasījumos stāsts Aiziet jūriņā! ieguva vienu no divām galvenajām balvām, vēl vienu – alternatīvo balvu – Jana ieguva arī 2016. gada nogalē. Visi šie stāsti atrodami nupat iznākušajā krājumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu