Dāvids Vilhelms Freidenfelds, izveidojis video Latvia second • IR.lv

Dāvids Vilhelms Freidenfelds, izveidojis video Latvia second

7
Dāvids ar mammu dzīvo Luksemburgā, taču bieži apciemo ģimeni un draugus Latvijā. Lido, kad vien pieejamas lētas aviobiļetes. Dzīvošanu divās valstīs padara iespējamu Rīgas Tālmācības vidusskola, kur puisis mācās 11. klasē.
Ieva Cielava

Esmu pozitīvais čalītis, saka Dāvids (17), kurš pēkšņi uzzibējis sociālajos tīklos, izveidojot video Latvia second jeb Latvija otrajā vietā. Līdzīgus video jau publicējuši jokdari daudzās valstīs, iepazīstinot ASV jauno prezidentu Donaldu Trampu ar savu valsti. Tāds video izveidots pat planētai Marss, aicinot prezidentu ne tikai to iepazīt, bet arī turp pārvākties, kad Amerika būs sagrauta.

Video ķēde aizsākās pēc Trampa inaugurācijas runas, kurā jaunais prezidents visai pasaulei pavēstīja – viņam Amerika vienmēr būs pirmajā vietā. Nīderlandes komiķi sāka asprātīgu duelēšanos, kariķējot Trampa runas manieri un piedāvājot savu valsti kā otro svarīgāko tūlīt pēc Amerikas. Citas valstis tūlīt sekoja.

Dāvids vēlējās starp šiem video redzēt arī Latviju. Video tapa diennakts laikā. Joku atlase un scenārija rakstīšana prasīja trīs stundas. Katra valsts ievieto kādu atsauci uz Trampa plātīšanos, ka viņš var apgrābstīt jebkuras sievietes kājstarpi. Dāvids to apspēlēja, pieminot, ka Latvijā prezidentam pašam būtu jāuzmanās, jo sievietes te ir ar krampi – Trampu aiz kājstarpes varētu paņemt rudmate Solvita Āboltiņa. Dāvids pasmējies arī par 9. maija svinībām Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu