Baltais nams: Krievijai ir jāatdod Krima un jāpārtrauc vardarbība Ukrainā • IR.lv

Baltais nams: Krievijai ir jāatdod Krima un jāpārtrauc vardarbība Ukrainā

88
Plakāts Krimā. Foto: Andrew Osborn, REUTERS

Reaģējot uz Baltā nama paziņojumu, Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka Maskava “savas teritorijas neatdos”.

ASV prezidents Donalds Tramps ļāvis skaidri saprast, ka Krievijai ir jāatdod okupētā Krima un jāatsakās no vardarbības Ukrainas austrumos, otrdien paziņojis Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers.

Tramps ietur “neticami stingru līniju” pret Maskavu, sacījis Spaisers, tomēr vienlaikus “Tramps cer, ka varēs uzlabot attiecības ar Krieviju”, atstāsta LETA.

Spaisers atsaucies uz to, ka ASV sūtne ANO Nikija Heilija savā pirmajā uzrunā ANO Drošības padomē asi nosodījusi Krieviju un uzsvērusi, ka “Krima ir Ukrainas sastāvdaļa” un ka Krimas okupācijas dēļ noteiktās sankcijas tiks saglabātas līdz brīdim, kad tiks atjaunota Ukrainas kontrole pār pussalu.

Reaģējot uz Baltā nama paziņojumu, Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka Maskava “savas teritorijas neatdos”.

“Mēs savas teritorijas neatdosim. Krima – tā ir Krievijas Federācijas teritorija,” viņa paziņoja.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (88)

nomale 15.02.2017. 16.16

Kaut kas tomēr mainījies un Krievija pēc ilgākas pauzes atkal atsākusi savas bīstamās provokācijas. Un te nu turpmākie varianti izskatās padrūmi – ja Tramps neatbildēs uz šīm provokācijām, tad visi viņa priekšvēlēšanu solījumi ir bijuši meli, ja atbildēs – (zinot viņa neprognozējamību)… Krievijas ekonomikai jau tuvākajā laikā var iestāties kirdiks – visi ietaupījumi būs iztērēti. Cerības uz ekonomisko sankciju atcelšanu sabrūk. Kas Putinam atliek? Varbūt izprovocēt Trampu uzsākt pasaules kariņu?

+12
-2
Atbildēt

5

    lno > 15.02.2017. 17.17

    nomale. Varbūt izprovocēt Trampu uzsākt pasaules kariņu?

    _________________________

    Vai Tu domā arī, kad raksti? Ja vēlas pasaules karu, tad jāubrūk pirmajam, nevis jāprovocē ienaidnieks, jo dārga katra sekunde. Tad būs tāds kariņš, ka cilvēce var pazust no Zemes:)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    robotron > 15.02.2017. 16.28

    nomale

    Puķinam nekāds WW nespīd bez sabiedrotiem: ASV cionistiem un britiem, bet kaut kas tāds pat hipatētiski nav apspriežams

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > 15.02.2017. 17.54

    nomale. Jā, nenovērtēju tevi, tu neesi dullais Tramps, tu esi stratēģis:):):)

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > 15.02.2017. 16.20

    Puķinam jau bija iespēja atkāpties no Ukrainas, kad UA armija jau kontrolēja gandrīz visu Lugandonu. Viņš izvēlējās konfrontāciju.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > 15.02.2017. 17.51

    Ino. Kāds tāds kariņš? Neviens uz šīs zemes negrib un neplāno tādu kariņu pēc kura neviens neizdzīvo! Ja Putins sāks pirmais pasaule noteikti apvienosies pret viņu, ja viņš ļaus dullajam Trampam pirmajam notriekt kādu krievu lidmašīnu, tad tas jau ļaus Putinam aizbildināties, ka viņš iebrucis Baltijā, jo redz ASV bija tā kas izraisīja konfliktu. Šajā gadījumā pasaule kārtējo reizi var vienkārši apjukt. Tas Putinam dotu laiku nostiprināt pozīcijas un iežvadzināt savu kodolarsenālu.

    Tā kā domā vien pats!

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

traductrice 15.02.2017. 15.02

Jauks plakāts. putļers pozu laikam no vaškeviča publicitātes foto nošpikoja.

+7
0
Atbildēt

0

puika 15.02.2017. 20.00

ASV administrācijas paziņojumi (presei) uz tā fona, ka ASV administrācijā labā roka nezina ko dara kreisā nav tas drošais pamats prognozēm.

+7
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu