Ap 50 RPIVA studentu pie valdības ēkas ar dejas performanci protestē pret akadēmijas likvidēšanu • IR.lv

Ap 50 RPIVA studentu pie valdības ēkas ar dejas performanci protestē pret akadēmijas likvidēšanu

31
Foto: Zane Bitere, LETA.

Performances sākumā kāda RPIVA studente paziņoja, ka akadēmija dāvā valdībai Valentīna dienas dāvanu, kurā atrodas nozīmītes ar uzrakstu “Mēs mīlam RPIVA”.

Šodien alejā pretī Ministru kabineta ēkai apmēram 50 Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) topošie deju un ritmikas skolotāji ar dejas performanci protestēja pret akadēmijas likvidēšanu.

Aiz performances dalībniekiem bija nostājušies studenti, turot rokās plakātus ar tādiem uzrakstiem kā “Visdaudzpusīgākie deju pedagogi nāk tikai no RPIVA”, “Redziet un dzirdiet”, “RPIVA ir un būs” un citiem.

Performances sākumā kāda RPIVA studente paziņoja, ka akadēmija dāvā valdībai Valentīna dienas dāvanu, kurā atrodas nozīmītes ar uzrakstu “Mēs mīlam RPIVA”.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja RPIVA Studentu parlamentā, ar dejas performanci — protestu studenti vēla uzrunāt ministrus, kuri “kādā no februāra otrdienu valdības sēdēm balsos par vai pret mums”.

Ar deju studenti vēlas paust protestu pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu likvidēt RPIVA. Studentu parlamentā uzsver, ka dejas un ritmikas pedagogi ir vīlušies IZM un nozares ministra Kārļa Šadurska (V) lēmumos un komunikācijā ar akadēmiju, kas liekot “apšaubīt ministrijā pie varas grožiem esošo kompetenci un objektivitāti augstskolu reformu jautājumos”.

Protests šoreiz tiks izteikts dejas valodā, skaidroja RPIVA studenti, paužot to, ko viņi redz no šī gada sākuma — ignoranci no amatpersonu puses, viņu spēju neklausīties, nedzirdēt, spēju uzgriezt muguras. “Bet viņi nevarēs aiziet no atbildības, jo mūsu ir daudz… mēs nāksim atkal,” brīdina studenti.

Komentāri (31)

Anonīms 14.02.2017. 17.24

Likvidēšanu vai pievienošanu LU? Man laikam nav līdz galam skaidrs. Tomēr divas dažās lietas. Likvodēšana, protams, dramatiskāk skan, bet cik es biju sapratis, tikai administratīvās funkcijas tiks likvidētas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu