Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Izraēla paziņojusi par 3000 jaunu ebreju kolonistu mājokļu celtniecību okupētajā Rietumkrastā. Palestīniešu amatpersonas nosodījušas Izraēlas plānus, paziņojot, ka tie grauj cerības uz mieru. ANO Drošības padome pērnā gada nogalē pieņēma rezolūciju, kurā pieprasa Izraēlai apturēt apmetņu būvniecību palestīniešu teritorijās.

Nedēļas notikumi pasaulē


Eiropas Parlaments atbalsta bezvīzu režīma ieviešanu ar Gruziju.
Lēmums vēl jāapstiprina Eiropas Padomei, un tas stāsies spēkā tikai tad, ja tiks ieviests bezvīzu režīma apturēšanas mehānisms, ja pieaugtu migrācija vai drošības riski. 

ASV prezidents Donalds Tramps, apmeklējot ASV bruņoto spēku centrālo pavēlniecību Floridā, uzsvēris atbalstu NATO, taču atkārtoti norādījis, ka lielākā daļa alianses dalībvalstu atvēl nepietiekami daudz līdzekļu militārajiem izdevumiem. Tikai piecas no NATO dalībvalstīm izpilda ieteikumu aizsardzībai veltīt ne mazāk kā 2% no iekšzemes kopprodukta – tās ir ASV, Grieķija, Igaunija, Lielbritānija un Polija.

Rumānijas valdība 5. februārī oficiāli atsaukusi ārkārtas dekrētu, ar kuru bija dekriminalizēti vairāki korupcijas noziegumi. Dekrēts Rumānijā izsauca plašus iedzīvotāju protestus. Likuma grozījumi ļautu izvairīties no kriminālvajāšanas valdošās kreisi centriskās Sociāldemokrātu partijas līderim Livju Dragnjam, kurš stājās tiesas priekšā par varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu