Rīgā plāno veidot trīs jaunus atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes punktus • IR.lv

Rīgā plāno veidot trīs jaunus atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes punktus

20
Atkritumu šķirošanas konteineri. Foto: Elvis Dāgs Vīgants, LETA.

Rīgā plāno veidot trīs jaunus atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes punktus Augusta Deglava ielā 161, Kurzemes prospektā 132 un Bukaišu ielā 9.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien skatīja jautājumu jaunu darbību izlietotā iepakojuma savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai un presēšanai Augusta Deglavā ielā 161, ko tur plāno izveidot SIA “Havi Logistics”, ziņo aģentūra LETA.

SIA “Havi Logistics” ir SIA “Rimi Latvia” sadarbības partneris preču un izlietotā iepakojuma loģistikas īstenošanai. Savāktais, veikalos jau sašķirotais iepakojums (plastmasa, papīrs, kartons, putuplasts, koks) tiks nogādāts loģistikas centrā, kur katra frakcija atsevišķi tiks sapresēta un nodota tālākai pārstrādei.

Savukārt SIA “Ekobaze Latvia” paredzējusi izveidot izlietotā iepakojuma pieņemšanas punktu Kurzemes prospektā 132. Uzņēmums paredzējis izveidot dalītās atkritumu apsaimniekošanas punktu, lai nodrošinātu izlietotā iepakojuma (papīrs, kartons, plastmasa, metāls) pieņemšanu no fiziskām un juridiskām personām. Plānots gadā savākt aptuveni 65 tonnas izlietoto iepakojumu. Savāktais izlietotais iepakojums tālāk tiks nodots pārstrādei.

Arī AS “Berendsen Tekstila Serviss” plānojis izveidot jaunu atkritumu apsaimniekošanas punktu Bukaišu ielā 9.

Uzņēmums veic paklāju, higiēnas preču un virtuves dvieļu servisu. Uzņēmumā ir izveidota noliktava un tas, veicot higiēnas servisa iekārtu apsaimniekošanu un pakalpojumu sniegšanu, no klientiem savāks un nogādās uz uzņēmumu izmantotas baterijas (2 tonnas gadā), šļirces (1 tonnu gadā), higiēnas preču atkritumus (20 tonnas gadā) un tukšus gaisa atsvaidzinātājus (10 tonnas gadā). Minētie atkritumi pa veidiem tiks atsevišķi novietoti noliktavas telpā un tālāk nodoti atkritumu apsaimniekotājiem.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti visus trīs priekšlikumus atbalstīja.

Komentāri (20)

Absints 02.02.2017. 17.13

16.janvāris 2017 18:00

Kuriozākais ir tas, ka šādai atkritumu šķirošanai nav jēgas. Atkritumi vienalga ir jāpāršķiro. Piemēram, vai zinājāt,ka tvertnē ar uzrakstu “stikls” nevar mest saplēstu logu stiklu, ka tvertnē ar uzrakstu “plastmasa” nevar mest “cieto” plastmasu utt. Un vienmēr jau gadās kāds, kas ne tur, ne to iemet. Vienalga jāpāršķiro..

Tagad topā ir atkritumu šķirošanas līnijas, apgādātas ar sensoriem, mehāniskam rokām, sietiem, kas sašķiro nekļūdīgi. Tā kā Latvijai vairs nav jēgas ieviest trīsmiskastu sistēmu. Tā jau ir vakarējā diena..

+2
0
Atbildēt

1

    Es > 02.02.2017. 18.52

    Šķirošanai vēl ir psiholoģiska ietekme – tā veido tā saukto vides apziņu, kad sabiedrība sāk piedomāt par to, kā izturēties videi draudzīgākā veidā. Bet, par stiklu runājot, citur eiropā nošķiro atsevišķi krāsnai no un nekrāsaino stiklu, jo nekrāsainās ir dārgāks. Un, būtu labi, ja būtu atsevišķi konteineri bio atkritumiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

valdemir 02.02.2017. 19.30

Pirmkārt, neredzu tur nekādu draudzīgumu videi, ja uz katru sētu vienas automašīnas vietā tagad sūta trīs;

Otrkārt, nesaprotu, kāpēc man būtu jāpalīdz Šķēlem pelnīt naudu;

Un treškārt, nevar salīdzināt suņa sūdu stiklu konteinerā ar sabombardētu naftas lauku.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu