Dārgais Facebook, es neesmu terorists! • IR.lv

Dārgais Facebook, es neesmu terorists!

6
Angela Merkele un Anass Modamani bēgļu izmitināšanas centrā Berlīnē 2015. gada septembrī.

Jauno vīrieti varētu uzskatīt par izcilu integrācijas piemēru, ja vien Anasa Modamani uzņemtais pašģīmis ar Vācijas kancleri nebūtu dzīvi pārvērtis murgā – anonīmi meļi turpina izplatīt apgalvojumus, ka 19 gadus vecais bēglis ir terorists, tāpēc viņš nolēmis sūdzēt tiesā sociālo tīklu Facebook

Ja viņš nebūtu uzņēmis vienu no saviem pašģīmjiem, Anasa Modamani dzīve būtu izvērtusies citādi. Viņam tad nevajadzētu kādu laiku slēpties drauga dzīvoklī, jo pēkšņi apsūdzēts par terorismu. Taču viņš arī nebūtu nokļuvis uz žurnāla Stern vāka, kad viss izdevums tika veltīts gada notikumu apskatam.

Tomēr foto tika uzņemts. Sievieti, kas bija ieradusies bēgļu izmitināšanas centrā, viņš gan nepazina. Tikai prātoja – svarīga persona, ņemot vērā lielo pavadoņu svītu. Citi bēgļi vēlāk paskaidroja: «Tā bija Vācijas kanclere!»

Kopš tā laika abu pašģīmis kļuvis par Anasa lielāko slogu. Viņš iesniedzis prasību tiesā, lai piespiestu pasaulē ietekmīgāko sociālo tīklu Facebook aizliegt svešiniekiem turpināt izplatīt pa savam prātam pārveidotus Merkeles vizītes uzņēmumus. Viņš uzstāj, ka gan pašģīmis, gan ziņu aģentūras fotogrāfa no malas fiksētais mirklis vairākkārt izmants apmelošanai un naida kurināšanai. «Cilvēkiem ir jāapstājas!» saka Anass.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu