Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Balerīna
Kristīne Simsone


oooo
 Māceklis / Uchenik. Kirila Serebreņņikova filma ir nervus kutinoša psiholoģiskā drāma, kas kāda pusaudža radikālos Bībeles traktējumus pretnostata sabiedrības inertumam, uzsverot neglaimojošu patiesību – neiecietīgas idejas dzirdīgas ausis atrod biežāk nekā cilvēciska loģiskā domāšana. Māceklis ir viens no aizvadītā gada būtiskākajiem Krievijas kino pieturas punktiem. Splendid Palace no 20. janvāra.

oooo Balerīna / Ballerina. Lai arī bez tik spilgtiem atribūtiem un vērienīgām reklāmām, kādas piemīt ASV lielāko studiju darbiem, šī Francijas un Kanādas kopražojuma animācija ir vizuāli noslīpēts piedzīvojumu stāsts. Sižeta līnija par sapņa piepildīšanu bērnu filmās ir bieži sastopama tēma, un Balerīnā tā ir izvērsta sirsnīgi un azartiski. No 20. janvāra.

ooc Dzīve nakts aizsegā / They Live by Night. Film noir motīvu caurvīta filma par 20. gadiem ASV – sausā likuma un gangsterisma ziedu laiku. Lai arī laikmeta rekonstrukcija ir rūpīga un vizuāli aizraujoša, divas stundas garās filmas stāstījums buksē un atgādina nevis pārdomātu kinodarbu, bet gan Bena Afleka – režisora un scenārista – vēlmi «paspēlēties gangsteros». No 20. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu