Truksnis šodien atkāpsies no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata • IR.lv

Truksnis šodien atkāpsies no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata

11
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS). Foto: Ieva Makare, LETA.

Viņa vietā par priekšsēdētāju plānots ievēlēt Ritu Sproģi (ZZS).

 Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) šodien pašvaldības ārkārtas sēdē paziņos par atkāpšanos no sava amata, aģentūru LETA informēja Latvijas Zaļās partijas (LZP) Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš.

Viņa vietā par priekšsēdētāju plānots ievēlēt Ritu Sproģi (ZZS). Sproģes apstiprināšanai varētu būt nodrošināts vairākums, jo plānots, ka par viņas apstiprināšanu balsos astoņi deputāti — septiņi ZZS pārstāvji, kā arī Karina Siņkeviča, kura ievēlēta no “Saskaņas centra” saraksta, bet tagad vairs nav šī politiskā spēka rindās. Lediņš norādīja, ka sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem par atbalstu Sproģei nav notikušas, bet jebkurš cits deputāts arī var pievienoties atbalsta paušanai, lai “kopīgi strādātu pilsētas labā”.

Jūrmalas domes ārkārtas sēde notiks plkst. 13.30.

Pašvaldības izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīts, ka Truksnis turpinās darbu deputāta amatā. Truksnis norāda, ka domes priekšsēdētāja amatā strādājis kopš 2010. gada. Truksnis pauž, ka aizvadītie mēneši viņam bijuši “satraukuma un ļoti dziļu pārdzīvojumu pilni”, kā arī ietekmējuši viņa veselības stāvokli.

“Šobrīd turpināšu darbu kā domes deputāts, un atgūšu spēkus, lai ar pārliecību un jaunu enerģiju startētu nākamajās pašvaldību vēlēšanās kā pilsētas mēra amata kandidāts,” piebilst Truksnis. Viņš arī uzskaita līdz šīm paveikto šajā amatā, piebilstot, ka “ielikti stabili pamati būtiskākajiem darbiem”.

Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) vadītājs Edgars Tavars, kurš šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja, ka Truksnis būs zaudējis vietu partijas biedru rindās, ja līdz šovakar paredzētai domes sēdei netiks saņemtas sūdzības par valdes lēmumu izslēgt viņu no politiskā spēka. Tavars aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar tikās ar LZP Jūrmalas nodaļas vadību, tomēr plašākus komentārus par šo jautājumu nesniedza, jo to varot darīt Lediņš. Vienlaikus Tavars pieminēja “politisko un sabiedrības spiedienu”, kas esot bijis pēdējos mēnešos.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Publiski zināms, ka šo personu vidū ir Truksnis un viņam piemērots aizdomās turētā statuss.

Pēc informācijas par šo lietu Truksnis 13. oktobrī domes ārkārtas sēdē tika atcelts no amata, taču vēlāk viņš amatā atgriezās.

Komentāri (11)

J.Biotops 13.01.2017. 12.26

Jūtamas dolārzaļo dīvānzemnieku rūpes par tuvajām vēlēšanām un reitingiem.

Parķija skazala – nādo!

Komsomol otvēķil – jesss, sēr!

+10
-3
Atbildēt

0

traductrice 13.01.2017. 14.22

Būtu interesanti uzzināt, kādus lēmumus šamējais steidzamības kārtā pieņēmis laikposmā no atcelšanas līdz atcelšanai. ir jābūt kam ļoti svarīgam, lai partija ziedotu savas jau tā niecīgās reputācijas druskas. Kas tad nu truksnim bija “jāsatīra”?

+7
-2
Atbildēt

0

skaidrais 13.01.2017. 14.25

Tie paši vēži citā kulītē.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu