Viens nav cīnītājs. Par mūsu drošību. • IR.lv

Viens nav cīnītājs. Par mūsu drošību.

171
Valsts svētku militārā parāde. Foto: Edijs Pālēns, LETA
Rihards Kols

Drošības situācija Baltijas valstīs šobrīd ir paradoksāla, viedokļa rakstā spriež deputāts Rihards Kols.

Aizvadīts trauksmains gads, un jaunajā gadā ieejam vētrainākā un apdraudējumiem pilnākā pasaulē nekā iepriekš. Savu ievainojamību apzināmies spēcīgāk kā jebkad, tāpēc likumsakarīgi, ka aizsardzība un spēja pretoties dažādiem apdraudējumiem – ne tikai militāriem – ir izvirzīta kā absolūta prioritāte ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Nesenā Latvijas rosinātā triju Baltijas valstu parlamentāriešu vizīte Vašingtonā un tikšanās ar ASV vadošajiem senatoriem atkārtoti pierādīja jau zināmo, bet praksē neiedzīvināto patiesību – viens nav cīnītājs, un mūsu visu drošības atslēga slēpjas sadarbībā.

Drošības situācija Baltijas valstīs šobrīd ir paradoksāla – lai gan nekad neesam bijuši labāk pasargāti kā šobrīd, vienlaikus nekad arī neesam saskārušies ar tik nopietniem drošības riskiem. Pozitīvais ir acīmredzams – NATO lēmums izvietot karaspēka vienības visās trīs Baltijas valstīs uzskatāmi parāda mūsu sabiedroto nemainīgo apņemšanos pildīt savus solījumus un 5. panta sniegtās garantijas, arī visas trīs Baltijas valstis ieguldījušas nopietnu darbu savu aizsardzības spēju stiprināšanā, cita starpā arī mērķtiecīgi palielinot aizsardzībai atvēlētos budžeta līdzekļus.

Vienlaikus jāuzņemas arī atbildība par saviem neizdarītajiem mājasdarbiem – nenopeļot mūsu valstu pārstāvju paveikto, diemžēl mūsu kolektīvā nespēja pietiekoši skaļi un precīzi skaidrot un pārliecināt atsevišķas Rietumu kaimiņvalstu sabiedrības daļas par Krievijas radīto nopietno apdraudējumu ne tikai Eiropas Savienības austrumu robežas valstīm, bet visai ES, būtiski pasliktinājusi mūsu kolektīvo spēju reaģēt uz saasinājumiem un apdraudējumu. Atsevišķas publiskas personības publiski aicina panākt vienošanos ar Krieviju, pat ja tas sevī ietvertu Krievijas “ietekmes sfēras” atzīšanu, kurā neizbēgami ietilptu arī Baltijas valstis. Kolektīvā atmiņa ir īsa un spēja sekot līdzi notikumu attīstībai diemžēl ir dramatiski zema.

Indikācijas par pretdarbību un nevēlēšanos stiprināt un attīstīt mūsu valsts stabilitāti parādās arī tepat – neapsverot pat atsevišķu mūsu Eiropas Parlamenta deputātu darbības un izteicienus, var tikai pabrīnīties, piemēram, par atsevišķu Latvijas ekspertu kritisko vērtējumu par ASV senatoru vizītēm uz Latviju, īpaši apzinoties, ik kritisks pasaules politikā ir šis laiks un to, kādus (pozitīvus) signālus šī virkne ASV amatpersonu vizīšu uz Latviju un Baltijas valstīm sūta mūsu nedraudzīgajiem kaimiņiem. Neizprotama ir mūsu pašu premjerministra nevēlēšanās tikties ar mūsu sabiedrotajiem, aizbildinoties ar atvaļinājumu – nezin kādēļ neformālām sarunām ar Krievijas pārstāvjiem mūsu augstākajām amatpersonām laiks mēdz atrasties. Ir jāapzinās, ka divpusējās attiecības strādā abos virzienos, un mums ir jāizturas atbildīgi pret mūsu būtiskākajiem stratēģiskajiem partneriem.

Atgriežoties pie vizītes Vašingtonā, šajā kontekstā zīmīgs ir jautājums, kas no ASV senatoru un kongresmeņu puses izskanēja vairākkārt: “Ko, Jūsuprāt, īsti Maskava mēģina panākt?” Kremļa izvērstais hibrīdkarš – destruktīvu, destabilizējošu darbību un asimetriskas karadarbības metožu kopums, ekspluatējot valstu vājākos punktus un manipulējot ar informācijas telpu – ir jauna veida izaicinājums kolektīvajai drošībai un mūsu kopējai izpratnei par drošības riskiem 21. gadsimtā, un šādā karā, pret šo milzu mašinēriju, kas iegulda milzīgus līdzekļus centienos diskreditēt, demoralizēt un destabilizēt kā Baltijas, tā arī citas Eiropas Savienības valstis, radot un izplatot melus, safabricētas un nepatiesas ziņas un baumas, viena pati valsts nespēj ilgstoši turēties pretim.

Līdz ar to likumsakarīgi, ka šobrīd visu Baltijas valstu prioritāte ir drošība un aizsardzība, un savu reaģēšanas spēju nostiprināšana pret Kremļa nerimstošo kaujiniecisko ārpolitiku. Katra valsts dara tik, cik ir tās spēkos, risinot ar valsts iekšējo un ārējo drošību saistītos jautājumus, lai mazinātu mūsu ievainojamību. Bet viens nav karotājs. Vēsturiskā iespēja satikt tik lielu skaitu ASV likumdevēju pārstāvju un sniegt viņiem mūsu redzējumu par mūsu reģiona būtiskākajiem jautājumiem kļuva par realitāti tieši tāpēc, ka uz šo mērķi tika iets kopā – apzinoties savas kopējās intereses un strādājot pie to īstenošanas. Mēs nedzīvojam izolētā telpā, mēs esam daļa gan no Baltijas, gan Eiropas valstu saimes. Mums nav jācīnās, nav jārunā vieniem. Un kolektīvā aizsardzība nesākas pie Ziemeļamerikas krastiem – tā sākas tepat, uz mūsu robežām.

Nav nepieciešamas milzīgas sistēmiskas izmaiņas, bet domāšanas maiņa būs neizbēgama. Jau esam uzsākuši pakāpenisku progresu, paplašinot un padziļinot esošās sadarbības tur, kur tas iespējams – piemēram, militāro iepirkumu jomā ar Lietuvu. Būtisks solis uz priekšu būtu efektīva dalīšanās ar operatīvo un izlūkošanas informāciju ne tikai Baltijas valstu, bet visas NATO alianses ietvaros. Tāpat jādomā par kopējās rīcībspējas attīstīšanu – tepat, Rīgā, atrodas NATO stratēģiskās komunikācijas centrs, kuru iegūtie secinājumi un rekomendācijas būtu jāpārvērš reālās darbībās. Uz tādiem jautājumiem, ko uzdeva ASV senatori un kongresmeņi, un uz tiem, ko uzdod teju jebkurš no mums, ir nepieciešamas nopietnas, analīzē un zināšanās balstītas atbildes – jāizmanto mums pieejamie resursi un iespējams jāapsver NATO stratēģiskās prognozēšanas centrs. Ar nākotnes norišu modelēšanu un paredzēšanu daudzas valstis jau nodarbojas individuālā kapacitātē, mūsu resursu un iespēju apvienošana vienotā centrā būtu tikai likumsakarīga.

Jāizzina iespējas ciešākai kopīgai un reģionālai sadarbībai, piemēram, kiberaizsardzības, energoapgādes drošības un kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomās. Tie ir stratēģiska līmeņa jautājumi, un mums ir jāatrod sadarbības modelis – gan Latvijai kā individuālai valstij, gan kā daļai no Baltijas, Eiropas valstu kopienas ar NATO partneriem. Šīs problēmas vairs neskar tikai tā sauktās “robežvalstis”, bet ir nodarījušas nopietnu kaitējumu pasaules lielvarām – nesenā Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanu procesā ir nopietns signāls, ka šodien saskaramies ar milzīgu apdraudējumu ne vien mūsu fiziskajai drošībai, bet arī demokrātiskajai sistēmai.

Baltijas valstu likteņi vēsturiski diemžēl vienmēr bijuši nesaraujami sasaistīti ar lielvalstu īstenoto politiku un interesēm. Bet mums ir iespēja mainīt šo status quo, un, iespējams, par to vēlāk varēsim pateikties tieši lielajai agresorvalstij kaimiņos. Maskavas mērķtiecīgo centienu dēļ acis ir atvērušās, ir pavērta lieliska iespēja beidzot drošību izvirzīt kā savu prioritāti un radīta platforma dialoga veidošanai ar sabiedrotajiem mums vēlamajā virzienā. Mums nekad nav bijušas tik lielas iespējas ietekmēt starptautiskas norises, lēmumus un virzību kā šobrīd. Savu vietu zem saules esam izcīnījuši, un ir jāiet tālāk.

Sadarbība – pakāpeniska, arvien ciešāka un biežāka, ļaus mūsu militārpersonām un amatpersonām iepazīt vienam otru arvien tuvāk un, attiecīgi, mēs spēsim uzticēties viens otram arvien vairāk un lēnā garā atrisināt līdzšinējos sadarbību kavējušos šķēršļus. Mēs nevaram atļauties neuzticēties savējiem – tiem, kas neatkarīgi no apstākļiem, vienmēr būs un ir bijuši mūsu pusē. Un mums pret mūsu draugiem – Ukrainu – ir jāaicina un jāīsteno tā pati politika, ko ASV īstenoja attiecībā uz Baltijas valstīm okupācijas laikā, neatzīstot mūsu okupāciju.

Rihards Kols ir 12.Saeimas deputāts, Nacionālās apvienības valdes loceklis.

Komentāri (171)

vitalisvita 06.01.2017. 15.46

“Neizprotama ir mūsu pašu premjerministra nevēlēšanās tikties ar mūsu sabiedrotajiem, aizbildinoties ar atvaļinājumu – nezin kādēļ neformālām sarunām ar Krievijas pārstāvjiem mūsu augstākajām amatpersonām laiks mēdz atrasties”.

———–

Jā, varam vien izdarīt attiecīgu secinājumu un nākošās Saeimas vēlēšanās pacensties nomainīt savus politiskos vadoņus.

+12
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 07.01.2017. 08.05

“…Neizprotama ir mūsu pašu premjerministra nevēlēšanās tikties ar mūsu sabiedrotajiem, aizbildinoties ar atvaļinājumu – nezin kādēļ neformālām sarunām ar Krievijas pārstāvjiem mūsu augstākajām amatpersonām laiks mēdz atrasties. ..” – Kas gan te neizprotams?

Mūsējais tāpat kā visa progresīvā cilvēce noraida amerikāņu imperiālismu, liberastiju un nedancos pēc Vašingtonas obkoma stabules. Pareizā stabule tepat tuvumā un skaidri saklausīta.

“…mums ir jāizturas atbildīgi pret mūsu būtiskākajiem stratēģiskajiem partneriem…” – Protams. Vai tad nezinām, kurš mums, tik zaļiem un zemnieciskiem, tas būtiskākais partneris.

+12
-4
Atbildēt

50

    robotron > J.Biotops 07.01.2017. 11.58

    J.Biotops

    Labi vismaz, ka mums bija arī tādi, kuri nekad neatteica tikšanos un uz svilpienu bija klāt.

    http://www.keepandshare.com/userpics/w/y/k/t/35/2014-08/sb/dombrovskis_dinamo_vesnakovs_1330239b_47de_35e5_8450_2481406f53a0-83525257.jpg

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 20.10

    miervaldulis tiešām nespēj atšķirt vienkāršus jautājuma teikumus?Tiešām???Tu pārspēj visus manus priekšstatus par sava debīlisma stadiju.

    JAUTĀJUMA TEIKUMS

    Jautājuma teikumos izsaka pieprasījumu pēc informācijas, izmantojot īpašus valodas līdzekļus:

    1) partikulu vai –

    Vai tu atrakstīsi vēstuli?

    Vai tu esi redzējis šo filmu?

    2) vietniekvārdus kas, kurš, kāds –

    Kas lasa šo grāmatu?

    Ko tagad darīsim?

    Par ko ir stāstīts grāmatā?

    Kurš no jums ir lasījis šo grāmatu?

    Kāds laiks ir gaidāms rīt?

    3) apstākļa vārdus kā, cik, kur, kurp, kāpēc (cēloņa nozīmē), kādēļ (nolūka nozīmē), prievārdiskos savienojumus no kurienes, uz kurieni, līdz kurienei –

    Kā tas varēja atgadīties?

    Cik maksā šī glezna?

    Kur atrodas aka?

    Kurp tagad iesim?

    Kādēļ mums vajadzīga šāda soma?

    No kurienes tek šī upe?

    Uz kurieni dodas gājējs?

    Līdz kurienei lido gājputni?

    Jautājumu teikumu paveids ir retoriskie jautājuma teikumi, kuros izsaka kādu domu, negaidot atbildi. Jautājuma forma piešķir šādai domas izteiksmei lielāku kategoriskumu, arī emocionalitāti:

    Kas gan dzīvē neatgadās?

    Kurš tad kādreiz saklausījis un sapratis, ko viņam saka sasveicinoties?

    Retoriskajam jautājumam var būt izsaukuma vai stāstījuma modalitāte.

    Par to runā liecina attiecīga intonācija, rakstos interpunkcija:

    Vēl Aivars var atrasties varbūt arī bez Druķa palīdzības. Kas kādreiz dzīvē neatgadās.

    “Vai reņģu vads ir kārtībā?” – “Kas šo kārtoja! Tēvam nav laika, bet puisis iet ar tīkliem jūrā.”

    Ar retorisku jautājumu var izteikt atbildi pretjautājuma veidā. Pretjautājumiem bieži ir raksturīgi stabili vārdu savienojumi kā tad, kur nu, kā nu ne u. tml.:

    “Diezin vai Jānis šitādu kad ir vilcis mugurā?” – “Kur nu!” Ezeriete glaimota atmeta ar roku. “Puiša cilvēks, kur nu šis pie tādas tika. Laba bija ir pusvadmala.” – “Kā tad, kā tad, vai nu mēs kurais nezinām.”

    http://valoda.ailab.lv/latval/vidusskolai/SINTAKSE/sint3jaut.htm

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 07.01.2017. 14.21

    ierados

    Nevaino spoguli, zatlerast, tikai par to, tavs purns ir greizs! Vai vari apgalvot, ka bildē redzamais, starp čekistiem iespiestais, klauna tērpā, nav bijušais premļjaks, alkatīgais, sakompromitētais un atkarīgais Dombrovskis? Es atkārtošu bildi tik reizes, cik tu mēģināsi visas kremļa pakalpiņu, čekas kājslauķu, zagļu, kolorādo lenteņu un koprofāgu pastrādātos noziegumus noslēpt aiz vienas šaurās “puzes lāčplēša” muguriņas.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 07.01.2017. 16.15

    Miervaldis

    Bez tēvišķiem Savicka, Kalvīša, Vešņjakova un Rāvja padomiem tiešām nespēju iedomāties, kā var vadīt valsti.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 09.01.2017. 16.18

    trollis ērikulis, debilais bēbītis, turpina debilspītēšanās šovu, debilkvekšķēsanās šovu, bēbīšu debilkaitināšanās un neaizvēršanās šovu. Par arhgumentiem debilā rasista ērikuļa gadījumā runas vispār nav, fašista ērikuļa vienīgie argumenti ir debilhistērija, debilkaitināšanās šovs un neaizvēršanās šovs. Turpini kvekšķēt, sakautais debiliķi, varbūt te vel kāds nezina, kas tu esi.

    Ja tu, debilais analfabēt, neproti izlasīt argumentus, tas nozīmē tikai ka tu esi debils, nevis ka ragumentu nav. Sparati, debilhistēriķi naida kurinātāj fašist?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.08

    Par cilvēkiem spried pēc darbiem nevis runām.Vienotība ilgus gadus ir bijusi vadošā partija.Tev Vienotības padarītais,valsts patreizējais stāvoklis apmierina?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.29

    Tu,idiot,nespēj ieraudzīt jautājuma zīmi mana uzrakstītā teikuma beigās?Aizej pie acu ārsta vai paņem lielo lupu rokās.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 18.54

    J.Biotops ierados – atkal redzam, ka kārtīgām latvju patriotam nesvārstoties jāmetas cīņā, tikko kāds liberasts aizskāris dolārzaļos dīvānzemniekus.

    =====================

    A ko tad tie liberasti mēģina visiem iestāstīt,ka dolārzaļie dīvānzemnieki kremļa norādījumiem klausa vēl vairāk,nekā paši liberasti?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 07.01.2017. 16.12

    J.Biotops

    Man zatlerast, nekas nebūtu pretī, ka komunistu Lembergu pakar, tikai samērīguma vārdā, šo notikumu jau vairs nedrīkst piedzīvot neviens no SC un tās Vienotības sugasbrāļiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.30

    tu, idiot, neesi spējīgs komentēt, bet kvekšķi? Aizej pie papiņa, lai sadod kāvienu, esi pelnījis!

    un nelien pieaugušo diskusijās, bēbīti!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.57

    Lasi vēlreiz,stulbeni,pa burtiem!:

    Ēriks J.Biotops ierados – atkal redzam, ka kārtīgām latvju patriotam nesvārstoties jāmetas cīņā, tikko kāds liberasts aizskāris dolārzaļos dīvānzemniekus.

    =====================

    A ko tad tie liberasti mēģina visiem iestāstīt,ka dolārzaļie dīvānzemnieki kremļa norādījumiem klausa vēl vairāk,nekā paši liberasti?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 20.55

    Tu gadījumā neievēroji,ar ko sākās šis ieraksts?

    .” – Kas gan te neizprotams?

    Mūsējais tāpat kā visa progresīvā cilvēce noraida amerikāņu imperiālismu, liberastiju un nedancos pēc Vašingtonas obkoma stabules. Pareizā stabule tepat tuvumā un skaidri saklausīta. “…mums ir jāizturas atbildīgi pret mūsu būtiskākajiem stratēģiskajiem partneriem…” – Protams. Vai tad nezinām, kurš mums, tik zaļiem un zemnieciskiem, tas būtiskākais partneris.

    Šeit tiek apgalvots,ka ZZS saimnieks ir austrumos.Pareizi?Tātad mans jautājums ir šāds : Kur šeit ir pierādījumi,ka Vienotība un tās sastāvā ieplūdušās ZRP paliekas ir labāki?Kāpēc uzbrukt tikai vieniem,ja otri nav labāki?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 10.01.2017. 13.24

    Staļinists, analfabēts un debiliķis ērikulis piesaka analfabētisma šovu ”Neprotu izlasīt argumentus, kuri man nepatīk” bļaustīšanās šovu ”Mani jautājumi, lai cik debili, ir ārpus kritikas” un debilšovu ”Saukāju citus savā vārdā.”

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    robotron > J.Biotops 07.01.2017. 21.39

    Ēriks

    ka Vienotība un tās sastāvā ieplūdušās ZRP paliekas ir labāki?

    Nekorekti uzstādīts jautājums. Pēc čekas savāktās ZRP spitālīgās varzas uznāciena, Lembergs no neliešu līdera tika varmācīgi aizraidīts uz neliešu TOP, kādu 20. vietu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 22.00

    debiltrollis ērikulis atkal sakauts, bet turpina bēbīšu debilkaitināšanās, debilsaukāsanās un debilkvekšķēšanas šovu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 09.01.2017. 09.32

    sakautais debilais bēbītis fašistelis ērikulis sakauts strīdā, bet nav spējīgs aizvērt kvekšķamo caurumu un piesaka debilhistērijas un debilneaivēršanās šovu.

    Un, kad beidzot iemācīsies neartikulētu bļāvienu vietā izrunāt v ardus, tad varēsi vairs nenēsāt pamperus un iet dārziņā. Kas zina, varbūt pat līdz skolai izaugsi!

    Pietika, sakautais debiliķi neaizvēršanās šovmeni, vai vēl gribi?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.33

    Miervalduli,miervalduli,atkal mēģini bezjēdzīgi kvekšķēt?Iekriti ar seju dubļos un nespēj notīrīties?:D

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 21.29

    debilkvekšķis ērikulis pilnīgi sakauts, bet nav spējīgs bez uzpurņa aizvērt rejamo caurumu?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 08.01.2017. 16.23

    Ko,tu stulbais miervalduli,vari sakaut?Tev steigšus jāatgriežas savā bērnudārza grupiņā,tur tu varbūt varēsi kādu sakaut.Un varbūt beidzot iemācīsies,ko nozīmē dažādu priekšmetu salīdzināšana.Varēsi paspēlēties ar bumbiņām,kubiem,trīsstūriem,prizmām,tad būsi spējīgs saprast,ko es savā jautājumā ierosināju.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 20.31

    Debilmelis ērikulis nav spējīgs atbildēt par saviem meliem, ka kāds saņemot norādījumus no Kremļa, un turpina debilkvekšķēšanas šovu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 20.09

    Tātad nekādu ”norādījumu liberāļiem no Kremļa”, par kuriem melo debiltrollis ērikulis, nav, ks arī bija jāpierāda.

    Debiltrollis ērikulis drīkst te visu nakti bļaustīties, rīt svētdiena :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 20.06

    debiltrollis ērikulis piesaka debilšovu ”Esmu tik debils, ka vairs neprotu ne izlasīt, ne saprast pats savus melus.”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 21.36

    Tātad atbilde uz ekstrēmista, sakautā meļa, naida kurinātāja ērikuļa pseidojautājumu ir tāda – to, kurš ir labāks, tu melīgais kvekšķi pats tikko apstiprināji, jo nevarēji neko konkrētu pateikt un pieteici debilhistērijas šovu. Tā labāk, sakautais meli un ekstrēmist?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 21.43

    Tā jau man likās,miervaldulim garīgā caureja,neko jēdzīgu argumentēt nespēj.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 21.48

    Aizvērties nespējīgaism ekstrēmists debilkvekšķis ērikulis, kuram 0 komentāru par tēmu, piesaka verbālās caurejas šovu un saukā citus savā vārdā.

    Tas, ka ērikulis mazo gadu un debilitātes dēļ nav spējīgs ne izlasīt argumentus, ne saprast un atbildēt, nenozīmē, ka citiem nav argumentu, tikai ka debilkvekšķim ērikulim nav smadzeņu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 21.50

    nelietis koprofāgs robotrons atkal saukā citus savā vārdā?

    Visi troļļi te saņem atpakaļ visus mīlvārdiņus, ar kuriem paši mētājas. Ja tpēc būs nesaprašanās ar cenzūru, tātad būs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 10.01.2017. 20.43

    Nu nekādi neproti zaudēt ar godu :D Tev pašam kauns nemaz nav,uzvedies kā zīdainis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 21.58

    Ar tevi nesaprašanās var būt tikai psihiatram,pārējie tevi sapratīs labi.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 20.29

    Debiltrolli ērikuli, vai tu esi beidzis špricēt vēnā heroīnu un uzmākties kaimiņa sanbernāram vai nē?

    Tas ir jautājums :D

    Bet normāli uz to atbildēt nav iespējams.

    Tāpēc ka atbilde ”Nē” nozīmē, ka tu biji un joprojām esi narkomāns un zoofils, bet atbilde ”Jā” – ka tu esi atmetis narkomāniju un zoofiliju, bet agrāk ar tām nodarbojies. Gan viena, gan otra atbilde tevi diskreditē pilnīgi :D bet citi atbildes formāti nav paredzēti :D Vai saprati ar savu mazgadīgā meļa paurīti, kāds spēks ir pareizi uzdotam jautājumam? :D

    No tās pašas sērijas ir debilkvekšķa ērikuļa jautājums, vai liberāļi saņemot vairāk vai mazāk norādījumu no Kremļa nekā citi – tātad vairāk vai mazāk, bet saņem.

    Ko nu, sakautais debilmeli debilkvekšķi neaizvēršanās šovmeni?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 10.01.2017. 19.38

    Jā,jā kvekšķi vien tālāk,sakautais trolli :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.24

    Kārtējo reizi iespītējies un neesi spējīgs turpināt sarunu, ko pats iesāki? Pēdējā iespēja zaudēt strīdu kā pieaugušajam un ar minimālu kaunu, turpināšu kā ar saniķojušos bērneli :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.20

    Tieši šādu jautājumu uzdevu arī es:Ar ko liberasti bija labāki?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.16

    Strīdu par teorētisko ideālo valsti izlaižam. Paliek neatbildēts jautājums, tieši kādus norādījumus no Kremļa un kurš pilda?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.02

    Drīkst konkrētāk. Tieši kādiem norādījumiem un kurš klausa? Vai jums ultrarastiem ir pieņemts tukšvārdīgi nokliegties un neko nepierādīt?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.36

    tēmu komentēt nespējīgais, strīdā sakautais idiots ērikulis bēbītis piesaka debilkaitināšanās un neaizvēršanās šovu?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.37

    dosjē. ērikulis – viszemākās kategorijas bļāvējtrollis tukšvārdis un pats mazākais bēbītis portālā. Specializācija – idiotkaitināšanās, saukāšanās, neaizvēršanās šovi. Mēģina strīdētis par augstām tēmām, bet garīgās atpalicības dēļ nav spējīgs komentēt tēmu un ātri pāriet uz bēbīsu kaitināšanos.

    bezjēdīgu kvekšķi apskati spogulī, debilais bēbīti. Pašam kā vienmēr 0 komentāru par tēmu, bet nekaunās mācīt citus komentēt! Uz smilšu kasti, bēbīti, un saukājies tur!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 07.01.2017. 19.40

    Nesauc citus savā vārdā,debiltrolli.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.41

    Sakautais idiottrollis ērikulis nav spējīgs komentēt paša bļāvienus, ka kāds pildot Kremļa norādījumus, un, lai nebūtu jāatzīstas par meli, piesaka histērijas šovu. Pielikumā 99 histēriski agresīvi komentāri no sakautā meļa ērikuļa.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.43

    debiltrollis ērikulis piesaka debilkaitināsanās, debilkvekšķēšanas, debilspītēšanās un debilneaizvēršanās šovu. Acīmredzot cerēdams, ka nebūs jāatbild par debilmeliem, ka kāds pildot Kremļa norādījumus!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 19.48

    Vienīgais debiltrolis te ir debiltrollis ērikulis. debiltrollis ērikulis sāk bēbīšu debilkaitināšanās šovu, lai nebūtu jāatbild par meliem, ka kāds pildot norādījumus no Kremļa?

    Nu ko, debiltrolli ērikuli – tu varēji būt strīdu zaudējis normāls pieaugušais, kaut arī melis, bet tagad esi strīdu zaudējis debils niķīgs bēbītis melītis. Tā labāk, bēbīti?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 10.01.2017. 08.13

    Te neviena tava argumenta nav,tikai stulba piekasīšanās manam jautājumam,skaidrs,staļinist?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 10.01.2017. 20.53

    Sakautais zīdainis ērikulis piesaka debilkvekšķēšanās šovu ”Esmu tik debils, ka nesaprotu, kurš zaudējis strīdu” un turpina debilspītēšanās un neaizvēršanās šovu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 10.01.2017. 16.21

    Tēmu komentēt nespējīgais rasists, melis, gļēvulis, debilkvekšķis ērikulis bēbītis piesaka debilspamošanas šovu, bēbīšu debilikaitināšanās šovu, debilkvekšķēšanss šovun un neaizvēršanās šovu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 10.01.2017. 20.31

    Sauaktais trollis, aizvērties nespējīgais debilkvekšķis rasists fašists ērikulis piesaka debilkaitināšanās šovu ”Saukājui citus savā vārdā” un turpina bēbīšu spītēšanās un neaizvēršanās šovu. Šova garums tiek plānots uz mēnesi.

    Debilspītēšanās rekords gan bēbītim ērikulim netiks ieskaitīts, jo rekordu ieskaita par oriģināliem komentāriem bez atkārtošanās un mēdīšanās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 10.01.2017. 15.34

    Nu neuztraucies tik ļoti,dabūsi vēl trieku,paskaties labāk bildītes:

    http://www.leta.lv/eng/photo/preview/1330239B-47DE-35E5-8450-2481406F53A0/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 09.01.2017. 10.22

    Turpini vien demonstrēt savu debilismu bez neviena sakarīga argumenta,trolli :D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 16.05

    Iesaku Kolorado lentenim, zaglim un koprofāgam ”robotron” mazāk troļļot un vairāk strādāt, tad nebūs jāgaudo, ka citiem ir, bet tev nav. Starp citu, būtu interesanti paskatīties, kā tu krīzes laikā valsdību vadītu :D

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > J.Biotops 07.01.2017. 18.29

    Kā parasti, neesi spējīgs ne atbildēt, ne atzīt zaudējumu strīdā un steidzīgi maini tēmu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > J.Biotops 07.01.2017. 13.55

    Vecais marasmatiķi ğenerāli baton. Tev tik maz funktiera, ka bāz bez mitas visiem jau sen apnikušās bildītes. Kas jums tur darās puzes lāčplēša propagandas ministrijā? Nav kaut cik aptestu ļaužu, kuri piekristu par semočkām drukāt jēlības? Gluži kā pakulainais marasmatiķis indrans ar savu brīvības statujas karikatūru. Nekas cits neatliek, kā vien samierināties ar viena apsēstību ar noļukušiem pupiem, bet otra – ar tupēšanu uz cietiem beņķiem ledus hallē. Labu apetīti!

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 07.01.2017. 14.53

    ierados – atkal redzam, ka kārtīgām latvju patriotam nesvārstoties jāmetas cīņā, tikko kāds liberasts aizskāris dolārzaļos dīvānzemniekus.

    Radi, draugi un dienesta biedri jāaizstāv, negaidot norādījumus.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

west 07.01.2017. 11.14

Latvieši,lai gan drosmīgi, bet tikai vieni paši vien nav karojuši par brīvību. Lai gan beigās(1918. g.) viss izdevās.

Tiem kuri palīdzēja – paldies vēl joprojām !

Vēlāk ir visādi gājis.

Jebkurā gadījumā – latviešu karavīri vienmēr ir bijusi uzticamu un labi karotāji. Žēl, ka toreiz vairs ne savas valsts armijas sastāvā.

Mūsu karavīri savu darbu joprojām dara labi. Laikam vecvectēvu gēni. Kāpēc un kur to dara – tas jau “politiķu” ziņā. Tagad galvenais, lai mūs sabiedrotie nekad vairs neuzmet.

+7
0
Atbildēt

17

    robotron > west 07.01.2017. 12.48

    Kāda amerika? Rūzvelts jau no 1932. gada bija mūsu un visas civilizācijas ienaidnieku sabiedrotais un investors. Agresīvam resnam alkašam, Čerčilam, nevajadzēja izvērst agresiju pret Vāciju, nevajadzētu gaidīt tās desantu, vai vismaz vajadzēja uzklausīt miera sūtni, Rūdolfu Hessu, nevis to arestēt, it kā tas būtu atlidojis bombordēt Londonu.

    Domāju, lielākā daļa Klintones vēlētāju ir apzinājušies, ka tā, kā līdz šim, vairs dzīvot nevarēt, nu bet agresīvākos marginālus, padibenes, sagaida cietums, nāve no policista lodes, vai izsūtīšana.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    robotron > west 07.01.2017. 15.07

    Okupācijas nebija, okupanti ir? Čekas nav, bet čekistu ka biezs

    “Bijušie čekisti paliek drošības policijā”

    http://www.diena.lv/raksts/pasaule/krievija/bijusie-cekisti-paliek-drosibas-policija-10368486

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > west 07.01.2017. 14.07

    Miervaldis

    manos senčos nav bijis neviens NKVD darbinieka.

    No kurienes tad tu tāc staļinistiem: Ždanokai, Linģermanam, Giļmanam, Korenam, Gapoņenkai, Osipovam un Zatleram līdzīgs drausmonis uzradies?

    Neredzu iemeslus laizīt zābakus krievu fašistiskiem okupantam tikai tāpēc, ka vācu atbrīvotāji kara laika apstākļos nepaguva atjaunot Latvijas valsti un atdzīvināt krievu noslepkavotos latviešus.

    “lai nevajadzētu to parazītu gadiem ilgi barot, dzirdīt un izklaidēt.”

    Piedāvā visus krievus un krievmīļus pēc militārā konflikta sākšanās izbeigt uzreiz?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    robotron > west 07.01.2017. 14.38

    Miervaldis

    Čukča rakstnieks lasīt tā arī neiemācījās. Es tev, staļinistam, Kononova fanātam, vaicāju, vai tu piedāvā ienaidniekus uzreiz izbeigt, tāpat, kā pēc tava prāta vajadzētu darīt ar sūtni, kas atlidojis ar miera iniciatīvēm, bet tu man draudi ar čeku.

    https://www.youtube.com/watch?v=1ASsYgSiXnQ

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > west 07.01.2017. 13.23

    Spāņiem, somiem, igauņiem, latviešiem, lietuviešiem, ukraiņiem un rumāņiem agresors bija fašistu Krievija, un pēc daudziem masu slaktiņiem, ko pastrādāja krievi, arī poļiem, bet Vācija bija atbrīvotājs un man, kā latvietim, loģiski arī. Ja vien tu esi spējīgs saprast, ko nozīmē vārds, “hronoloģija”.

    Es varu, fašistiskais izdzimteni, saprast tavu nožēlu, ka tavi senči NKVD sadisti un pederasti nepaguva visus latviešus nobeigt, attaisnot vai piedot, nevaru.

    p.s. Miera sūtnis jēdzienu tu arī neesi spējīgs izprast, jo tāpat, kā 90% bidļjaķinas, tava apziņa ir viduslaikos.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 13.59

    Ukraiņiem nebija iemesla sajūsmināties par vācu okupāciju, kuras laikā Stepans Bandera trīs gadus nosēdēja vācu konclēģerī. Ukraiņu sacelšanās armija UPA to labi saprata un karoja gan pret vieniem, gan otriem okupantiem.

    Un jā, fašistiskais izdzimteni un pidor, manos senčos nav bijis neviens NKVD darbinieka. Negribi vispirms apdomāt, ko mauj, fašistiskais izdzimteni, lai pēc tam nebūtu jānožēlo?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 12.54

    Tā Amerika, kur atrodas Savienotās Valstis. Es ceru, ka te nebūs jāstrīdas ar debiliem neonacistiem, 99 reizes sakliedzot un 202 reizes paskaidrojot, ka agresors bija pati Vācija? Un vispār, pameklē neonacistu spamam citu vietu, šī tēma ir par Latvijas armiju!

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 13.56

    Padomju kontingents ieradās republikāņu teritorijā, tātad republikāņiem viņi bija sabiedrotie, tāpat kā nacionālistiem vācieši un itāļi. Tas pirmkārt.

    Otrkārt, Vācija nevienam nebija ”atbrīvotājs”, jo NEVIENU valsti – arī Latviju – neatjaunoja. Tā ka neredzu iemeslus laizīt zābakus vienam okupantam tikai tāpēc, ka viņš karoja pret otru.

    P.S. Parlamentāriešus parasti sūta pēc iepriekšējas vienošanās un viņi lieto skaidri saredzamas pazīšanās zīmes. Viena pretinieka lidmašīna ir, visticamāk, izlūks un pretgaisa aizsardzības pienākums ir to notriekt, bet lidotāju nošaut gaisā, kamēr nav piezemējies un pacēlis rokas, lai nevajadzētu to parazītu gadiem ilgi barot, dzirdīt un izklaidēt.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 14.42

    Čukča staļinists robotrons strīdas pats ar sevi, tad es viņam, debiliķim, arī ļauju pašam ar sevi strīdēties. Atkārtoju vēlrei speciāli debiliķiem – par to, ko es esmu teicis tavos debiliķa murgos, atbildi tu, nevis es. Skaidrs, analfabēt?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 15.15

    Speciāli robotroniņam un viņa drauģelim cenzūrā atkārtoju – ar draudiem komentāros nejoko! Nekādi neizdodas saprast ar labu un noteikti gribas, lai paskaidro ar sliktu? Vai varbūt ceri, ka drauģelis cenzorelis izglābs? Kļūdies, neizglābs!

    Speciāli likumpārkāpējam cenzorelim, kurš piesedz savus drauģeļus ultras un apkaro vārda brīvību, atkārtoju – virs Britānijas kara laikā parādās vientuļa vācu lidmašīna. Britu pretgaisa aizsardzības PIENĀKUMS ir šo lidmašīnu notriekt, bet ar lidotāju kā sanāks, var dzīvs gūstā nokļūt, bet var beigts piezemēties. Karā šauj arī uz pretinieka izpletņu lēcējiem. Ja virs Vācijas parādītos britu lidmašīna, vai vācieši darītu ko citu?

    Speciāli cenzūrai atkārtošu tik ilgi, cik vajadzēs un no tik adresēm, cik vajkadzēs. Nekā nelikumīga šajā komentārā nav, atšķirībā no robotroniņa draudiem, kas stāv kā stāvējuši!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 15.16

    Tātad draudētājs robotroniņš nekādi negrib saprast ar labu un noteikti grib dzirdēt paskaidrojumus ar sliktu, kad būs sācies konflikts ar likumu?

    Iesaku tomēr nemētāties ar draudiem, jo komentārus lasa arī cilvēki bez, tavā sapratnē, ”humora izjūtas” un, ja cenzūrai tu esi neaizskarams, tad likumam tomēr neesi.

    ja cenzūrai smadzenes atrastos galvā, tad cenzūras drauģeļa robotrona spriedelējums par to, kurus konflikta gadījumā vajadzētu… un kas tikšot darīts ar Klintones vēlētājiem, tiktu vismaz izrediģēts. Tā vietā cenzūra karo ar citādi domājošajiem! Nekas, ne jūs vienīgie protat karot :D

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 15.33

    Amerikāņiem likums atļauj balsot par jebkuru kandidātu vai nebalsot ne par vienu, tā ka neaizskaramais cenzūras drauģelis, lieldraudētājs robotrons, pat ja viņu piesedz pats visvarenais cenzors, Amerikā nevienu neapcietinās, nenošaus un no Amerikas neizsūtīs. Cenzoram aizrādījums par patvaļu un dubultstandartiem komentāru vērtēšanā. Lappusīti gadījumam, ja patvaļa turpināsies, saglabāju, lai būtu no kā atjaunot.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 14.12

    Faktā, ka kara laikā uz pretinieku šauj, neko drausmīgu neredzu. Pretinieks dara to pašu.

    Ja kādam bija vēlēšanās uzsākt miera sarunas, to vislabāk varēja darīt kādā neitrālā valstī, pieaicinot starpnieku no kādas trešās puses. Mēģinājumi ir bijuši vairaki, tikai no tiem nekas neiznāca un nevarēja iznākt – karš bija aizgājis par tālu un varēja beigties tikai ar vienas puses bezierunu kapitulāciju. Kas arī notika 1945. gada pavasarī.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 12.38

    1940. gadā mums nebija sabiedroto. No Eiropas turējās tikai Britānija un tā pati gaidīja vācu desantu, bet tā laika Amerika bija pārāk tālu no tā laika Eiropas.

    Galvenais, lai amerikāņi iemāca jaunizceptajam prezidenta amata izpildītājam, kā jāuzvedas politiķim.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 14.01

    Ar rumāņiem arī neizdevies piemērs, jo Vācija darbojās kā starpnieks ”Vīnes arbitrāžā”, kur ungāri atņēma rumāņiem Transilvāniju. Tā ka rumāņiem nav īpaša pamata mīlēt vienus okupantus vairāk nekā otrus.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 14.51

    Čukča idiottrollis robotroniņš gvelž, ka vāciešiem esot bijis plāns atjaunot Latviju, tikai kara laikā to neesot bijis iespējams izdarīt. Lai proklamētu valsti, ir vajadzīga viena diena, bet trijos gados jau var izveidot valsts pamatus un vēl daudz vairāk. Ja tas netika darīts, tad tikai tāpēc, ka nebija vēlēšanās!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > west 07.01.2017. 14.27

    Es piedāvāju sarīkot visiem robotroniem audzinošas pārrunas orgānos pie kafijas tases. Kafija uz orgānu rēķina, drīkst būt lēta un štruntīga. Sarunu tēma – domā, ko raksti, jo tevi lasa arī cilvēki bez, tavā saprašanā, ”humora izjūtas.” Principā frāze ”izbeigt visus…” jau ir sastāvs, vēl vairāk tad, ja šajos visos esi gatavs ierakstīt katru, kas tev nepatīk. Otrreiz tik pacietīgi un pieklājīgi neskaidrošu :D

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu