Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
Patriotu diena
Kristīne Simsone


ooo
 Patriotu diena / Patriots Day. Lai arī filmai par 2013. gada Bostonas maratona sprādzieniem kinematogrāfiski «viss ir vietā», tik holivudiska neseno notikumu dramatizācija ir neētiska. Veidotāji centušies nobalansēt starp «cieņpilnu» izklāstu un izdabāšanu pēc dramatisma izslāpušajiem, tāpēc nepamet sajūta, ka traģēdija ir izmantota kases pildīšanai. Kino no 6. janvāra.

oo Kāpēc viņš? / Why Him? Mazliet aizkavējusies ziemas brīvdienu komēdija, kura paķer publiku ar harismātiskiem aktieriem (Džeimss Franko un Braiens Krenstons), lai izvilinātu smieklus ar muļķīgiem jokiem. Pustraka «boifrenda» un konservatīva tētuka duelis.No 6. janvāra.

oo Skaistums tev līdzās / Collateral Beauty. Trāpīgs piemērs, ka nāves un zaudējuma tēma dara bažīgus Holivudas filmu veidotājus un komercpanākumu skaitļotājus. Stāsts par meitu zaudējušu reklāmistu (Vils Smits) ir savārstīts un haotiski atšķaidīts te ar manipulatīvu apelēšanu pie tēmas dramatisma, te ar pusezotēriskām atziņām. Režisora Deivida Frenkela daudzās virāžas izskatās pilnīgi neticamasi, dažbrīd pat nejēdzīgas. No 6. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu