5 interesanti koncerti janvārī • IR.lv

5 interesanti koncerti janvārī

3
NULL
Kaspars Putniņš, Plamena Mangova, Pērs Henriks Nūrdgrēns

Skaņraži no Somijas un Lietuvas, autentiskais Musorgskis, Perts igauņu balsīs


7. janvārī. Latgales vēstniecībā Gors 

Igaunijas Filharmonijas kamerkoris, diriģents Kaspars Putniņš un pareizticīgo Ziemassvētki koncertā Magnificat
Jau divas koncertsezonas Igaunijas Filharmonijas kamerkori vada Kaspars Putniņš. Igauņu diriģenta Tenu Kaljustes izveidotais kolektīvs ir viena no spēcīgākajām ziemeļu kaimiņu vokālajām apvienībām, kas, muzicējot kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, 2012. gadā izpelnījās Grammy balvu par Arvo Perta mūzikas ierakstu Adam’s Lament. Uz Rēzekni kolektīvs ved Rahmaņinova mūziku, arī fragmentus no Svētā Jāņa Zeltamutes Dievišķās liturģijas, daļu no Šnitkes Grēksūdzes psalmiem un daudzus Arvo Perta opusus. 

Vokālās mūzikas skaistumu aprakstīt būtu veltas pūles, tāpēc nav nepieciešami citi argumenti, lai ieteiktu doties uz šo koncertu. Sevišķi, ja notīs ieaustais skaistums materializēsies izcilu interpretu sniegumā.

13. janvārī. Lielajā ģildē 

Vijolniece Baiba Skride, LNSO, diriģents Andris Poga, Čaikovska Sestā
Uz koncertu jāiet ne tikai tādēļ, lai nepalaistu garām izdevību dzirdēt izcilo vijolnieci Baibu Skridi, patiesībā te ir dubultiegansts: kopā ar LNSO un diriģentu Andri Pogu vijolniece saspēlēsies poļu komponista Karola Šimanovska noslēpumaini valdzinošajā, dzirkstīgajā Otrajā vijoļkoncertā. Līdzās spilgts Stravinska jaunības opuss un Čaikovska Sestā simfonija – romantiski, traģiski sakāpinātā komponista mūzikas kvintesence. Der atcerēties, ka ceturtā – pēdējā – simfonijas daļa izskan lēni un klusi (lai aiz sajūsmas nesāktu aplaudēt brīdī pēc apliecinošās kadences). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu