Garšīgi! Un bez pūlēm! • IR.lv

Garšīgi! Un bez pūlēm!

4
Foto — Shutterstock

Vecgada kokteiļballītei ir ērti veidot uzkodu plates, kurās sakombinētas dažādas smērītes, svaigi dārzeņi, kūpinājumi, saulē kaltēti tomāti, marinējumi, olīvas. Klāt – visu veidu maizes. Un nebūs stundām jāstāv pie plīts. Sešas viegli pagatavojamas idejas iesaka Linda Vilmansone, TV raidījuma Gatavo 3 un tikko iznākušās grāmatas Visas vakariņas autore.

Biešu humoss

Uz pannas sagrauzdē 150 g sezama sēklu, līdz tās kļūst zeltainas. Sablendē kopā ar trim daiviņām ķiploka un nedaudz eļļas. Pievieno 250 g konservētu turku zirņu un daļu šķidruma, kurā tie bija. Turpina blendēt. Humosa konsistencei jābūt krēmīgai, ne pārāk šķidrai, tāpēc šķidrums jāpievieno pamazām. Pieliek trīs nelielas sagrieztas vārītas bietes un pustējkaroti kumīna, 1 neliela citrona sulu un sāli pēc garšas. Sablendē. Biešu vietā var likt arī saulē kaltētus tomātus (tad humuss būs sarkanīgs) vai avokado un zaļumus (tad masa būs zaļganīga).

Burkānu sviests

Nomizo 1 kg burkānu, sagriež pusripiņās. Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta (kopumā vajadzēs 150 g) un apcep burkānus. Cep, līdz tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai nepiedegtu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu