Latvija apstiprinājusi nākamā Krievijas vēstnieka kandidatūru • IR.lv

Latvija apstiprinājusi nākamā Krievijas vēstnieka kandidatūru

17
Plāksne pie Krievijas vēstniecības ieejas. Foto: Ieva Lūka, LETA.

Latvija devusi savu piekrišanu tam, ka pašreizējo Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijā, Krievijas vēstniecība ierastajā kārtībā lūgusi ministrijas atbalstu vēstnieka atvadu vizīšu organizēšanā, kas diplomātiskajā praksē parasti notiek neilgi pirms vēstnieka aizbraukšanas no valsts. Prognozēts, ka tas varētu būt decembra beigās. Vaicāts, vai Latvija ir apstiprinājusi jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūru, ministrijā apliecināja, ka Latvija devusi piekrišanu.

Sagaidāms, ka jaunais Krievijas vēstnieks varētu ierasties Latvijā nākamā gada janvārī. To aģentūrai LETA apliecināja arī Krievijas vēstniecībā Latvijā, norādot, ka pēc ierašanās valstī jaunajam vēstniekam būs vairākas tikšanās ar Latvijas amatpersonām.

LETA jau vēstīja, ka vakar ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai vēstnieka atvadu vizītes ietvaros pārrunātu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumus.

Vēstnieks Vešņakovs Latvijā sāka darbu 2008. gada februārī. Runas par Krievijas vēstnieka maiņu parādījās jau vasaras sākumā, kad tika pieļauts, ka Vešņakovu varētu nomainīt Lukjanovs, kurš ir cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.

Komentāri (17)

Aldis-2 15.12.2016. 19.43

Lai varētu iedomāties kâ runā Krievijas vēstnieki ar Latvijas varas pārstāvjiem, lūk, ko raksta “L’Express” par Sarkoža un Putina sarunām.

2007.gadā Sarkozis “G-8” ietvaros bija saticis Putinu. Pēc tam Sarkozis parādījies žurnālistu priekšā. Viņš uzvedās tik dīvaini, ka visi bija nosprieduši, ka Sarkozis un Putins sarunu laikā ir lietojuši alkoholu.

Tagad noskaidrojās, ka Sarkozis bija nevis piedzēries, bet gan šokēts par Putina vārdiem. Sarkozis kâ jauns (toreiz) Francijas prezidents gribēja runāt ar Putinu par visu – par Čečeniju, par Politkovski utt. Viņš to arī teica. Tad iestājusies neērta pauze, pēc kuŗas Putins nedaudz izsmējīgā tonī teica:

“C’est bon, tu as fini là? Alors maintenant de deux choses l’une: ou bien tu continues sur ce ton et je t’écrase, ou alors tu arrêtes de parler comme ça et tu verras, je peux faire de toi le roi de l’Europe”

>>> “Labi, tu esi beidzis? Tagad no divām lietām viena: vai nu turpināsi šādā garā un es tevi sadragāšu, vai arī tu izbeigsi par to runāt un redzēsi, es varu padarīt tevi par Eiropas karali”

“Poutine ponctue son discours de formules grossières et humiliantes pour accroître l’impact. Sarkozy est choqué. Il sort livide. K.-O. debout”

>>> “Putins iekrāsoja savu runājamo ar rupjiem un pazemojošiem vārdiem, lai palielinātu iespaidu. Sarkozis bija šokēts. Viņš izgāja bāls kâ līķis. Dabūjis nokautu stāvot.”

https://www.youtube.com/watch?v=CVCpwfwExBM

+4
0
Atbildēt

5

    atrium > 16.12.2016. 05.43

    Skaisle

    Tas alkatīgais, atriebīgais, paranoidālais un asinskārais pederasts-pedofīls beigs savu dzīvi, tāpat kā viņa ietekmīgais sugas brālis, Muhomors, ar resnu trubu dirsā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 15.12.2016. 21.51

    jaunajā Rīgas laikā Olga Sedakova raksta par Viktoru Mamontovu. Bet tādā pielūgsmē kādā spēj rakstīt tikai krievi – lūk , mēs katra tauta radam kaut ko savu – krievi ir radījuši putinu, amerikāņi – trampu, vācieši merkeli, bet mēs lembergu un kučinski – tā

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 15.12.2016. 22.01

    Forbes putinu atkal atzinis par pasaulē ietekmīgāko cilvēku ….

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Skaisle > 16.12.2016. 06.22

    par sevi uztraucies atrium, putins savas lietas ir sakārtojis, tu viņam neko izdarīt nevari, viņs tev gan visko var izdarīt un visādi …

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > 17.12.2016. 04.30

    Skaisle

    Muhomors arī bija sakārtojis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

west 15.12.2016. 19.08

Iepriekšējais radio intervijās nesen atļāvās cieti norādīt, ko Latvijas valstij būs darīt un ko tā darīt nedrīkst. Sūtnis ! Kā pa savu paša ciemu. Laikam jau zina, kur un kāpēc var tā runāt. Mēs arī nojaušam – kur un kāpēc var tik droši.

Nākamais varbūt tik atklāti neblamēsies, bet klusi un cītīgi darīs savu “diplomāta” darbu ienaidnieka teritorijā.

+3
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 15.12.2016. 16.05

Jācer, ka šis Lukjanovs nekļūs Latvijā par personu N1, kuru tagad metīsies intervēt visi latviski strādājošie mediji. Ceru, ka Latvijas mēdiji Krievijas sūtnim ierādīs pēc ranga viņa īsto vietu Latvijas info telpā un tā ir – pilnīga ignorance

+5
-2
Atbildēt

6

    Anonīms > rinķī apkārt 15.12.2016. 21.16

    kāds muldoņa ! It kā tu nebūtu redzējis krievu vēstniecības pasākumus Latvijā, kur viss latvju zieds – uzņēmēji, politiķi, inteliģence iet šiem paklanīties

    kaut vai krutojvščinas pasākumi naciķu pārvaldītajā operā, šņabja un ikru rīšanas dienas … nē, bet ra jāraksta , ka ierādīšot šiem vietu – tev vietiņa ra ir ierādīta – ar kāju pa pakaļu dabūji un kūko pa ārzemēm – ne tev Latvijas rīti, ne vakari , ne Latvijas upes, ne ezzeri – tas viss tiek tiem, par kuriem tu te kā piedzēries āzis raksti

    skumji, dūša apskrienas, bet tā ir realitāte –

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    atrium > rinķī apkārt 16.12.2016. 05.51

    Skaisle

    “Naciķi” nepiedalījās Krutoja svinībās, kā tavs mīlulis, Puķina kuce, Zatļers un nesēdēja čekas ložā arēnā Rīga klauna tērpā un tiem čekisti nebāza pirkstu dirsā, kā tevis ievēlētam Dombrovskim.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 15.12.2016. 21.30

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > rinķī apkārt 15.12.2016. 21.48

    https://www.youtube.com/watch?v=jx0llzSntd8

    kalnozols lai dzīvo veselīgi – man nav iebildumi

    es izvēlos baudkārību

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 15.12.2016. 23.06

    Skaisle ….Preambula ir nacistiski nevis valstiski noskaņotu politiķu pirmsnāves kliedziens. Izzagt savu valsti, to iznīcināt un tad izsludināt,ka valsts balstās kristīgās vērtībās ? Piedodiet – nezinu vai Gebelsa, vai Staļina, vai Putina propaganda ir ciniskāka …. +++ Tas ir Tavs komentārs? Varbūt atceries, sen gan rakstīts, nejauši uzskrēju tam virsū, meklējot sev vajadzīgas lietas.

    Tolaik Tev taču vajadzēja zināt, kas tie bija par ļaudīm, kuri piedalījās Satversmes ievada satura apspriešanā un kurus Tu apvainoji.

    Vārdu sakot,man ar šādiem ļaužiem, kāda esi Tu, nav pa ceļam, pat tad, ja mūsu “saruna” notiek anonīmi, čatā. Rakstu to visu tikai tādēļ, lai Tu vairs lieki nekavētu savu laiku uzrunājot mani, neuzskatu par iespējamu ar Tevi turpmāk sarunāties.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Skaisle > rinķī apkārt 16.12.2016. 06.20

    protams, ko tu ra nabags citu vari rakstīt , sēdi skumjš un pazemots svešumā un stāsti kā sitīs tos krievus un kā ar viņiem nerunās un kā Dzimtenē būs nacionāla valsts un kā te skaisti visi latvieši dzīvos … vārdu sakot – sapņo vaļējām acīm

    paskaties apkārt, kas notiek – tāds irir,lv ir viens no retajiem , kur ir tikai viena valoda – latviešu – paskaties, kas reāli notiek Latvijā – reāli jau sen vairs nav nacionālas valsts , nav viena latviešu valoda un latviešu valodu dzirdi vien 11. novembrī, kad ejam sildīt savas dvēselītes pie mūsu raudu mūra

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu